Victor Piţurcă a devenit antrenorul cu cele mai multe victorii la conducerea echipei naţionale a României

Tehnicianul Victor Piţurcă a devenit după partida România - Estonia, scor 2-0, de marţi seară, antrenorul cu cele mai multe victorii la conducerea primei reprezentative, el înregistrând 50 de succese faţă de cele 49 ale fostului selecţioner Anghel Iordănescu, informează site-ul oficial al FRF.

219 afișări
Imaginea articolului Victor Piţurcă a devenit antrenorul cu cele mai multe victorii la conducerea echipei naţionale a României

Victor Piturca (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Am consemnat a 50-a victorie pentru Victor Piţurcă în calitate de selecţioner, el devansându-l şi la acest capitol pe Anghel Iordănescu (49), după ce actualul antrenor principal al naţionalei a devenit recent şi selecţionerul cu cele mai multe jocuri pe banca tehnică a naţionalei, el având acum 88", se menţionează pe site-ul citat.

Prima reprezentativă a României s-a calificat, marţi, pentru a doua oară în istoria sa la un baraj de calificare la un turneul final, precedentul fiind pentru CM 2002 când "tricolorii" au pierdut în faţa Sloveniei.

Meciul cu Estonia a fost al 646-lea pentru echipa naţională, care s-a soldat cu a 288-a victorie, a 165-a pe teren propriu.

Fundaşul Răzvan Raţ a jucat al 92-lea meci în echipa naţională, depăşindu-l pe Bogdan Stelea şi ocupând, acum, locul 6 în ierarhia all-time a selecţiilor. Totodată, fundaşul stânga a purtat pentru a 16-a oară banderola de căpitan.

Cu dubla din partida de marţi, atacantul Ciprian Marica a ajuns la 24 de goluri, depăşindu-l astfel pe Ladislau Boloni şi urcând pe locul 4 în ierarhia all-time a marcatorilor.

Reprezentativa României şi-a asigurat prezenţa la barajul de calificare pentru Cupa Mondială din 2014, după ce a încheiat pe locul doi în Grupa D a preliminariilor din zona Europa.

România a învins, marţi, Estonia, scor 2-0, iar Olanda a trecut de Turcia, scor 2-0.

Naţionala lui Victor Piţurcă a acumulat 19 puncte în Grupa D, ocupând locul doi, sinonim cu prezenţa la barajul pentru CM. Olanda era deja calificată la CM, ocupând primul loc în grupă, cu 28 de puncte.

Tragerea la sorţi pentru meciurile de baraj va avea loc luni, 21 octombrie, la sediul FIFA de la Zurich.

Capii de serie pentru tragerea la sorţi la baraj, conform unui simulator FIFA, vor fi Portugalia, Grecia, Croaţia şi Ucraina. Potrivit acestor calcule, România, Franţa, Islanda şi Suedia nu vor fi capi de serie.

Partidele de la baraj vor avea loc la 15 noiembrie (turul), respectiv 19 noiembrie (returul).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici