Victor Piţurcă: I-am recomandat lui Maxim să rămână la Pandurii

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, marţi, că a discutat cu mijlocaşul Alexandru Maxim şi i-a recomandat să rămână la Pandurii până în vară, însă îl sfătuieşte pe jucătorul grupării gorjene să se transfere la Steaua dacă doreşte să crească în valoare.

159 afișări
Imaginea articolului Victor Piţurcă: I-am recomandat lui Maxim să rămână la Pandurii

Victor Piţurcă: I-am recomandat lui Maxim să rămână la Pandurii (Imagine: Bogdan Iordache / MediafaxFoto)

"Eu cred că în momentul de faţă, el ar trebui să rămână la Târgu Jiu până la vară. În sensul ăsta, am avut o discuţie cu el ieri. M-a sunat şi acelaşi lucru i l-am spus şi lui ieri: «Foarte important este ca tu să mergi acolo unde crezi că îţi este bine». Mie, ca selecţioner, mi-ar conveni dacă ar veni la Steaua. De ce? Joacă titular la Steaua, atunci vine la echipa naţională şi nu mai vin Tănase, Chipciu sau Adi Popa. Nu m-ar încurca transferul lui la Steaua. Cred că ascensiunea lui să fie aceeaşi, iar la Steaua ar putea fi ok. Când vrei să aduci un jucător tânăr de perspectivă, iar tu declari ce a declarat Gigi Becali, atunci eu aş rămâne la Târgu Jiu, dar în acelaşi timp, el trebuie să facă şi ce crede că e mai bine pentru el. Am aflat că nimeni din cele două conduceri nu i-a transmis nimic. Aşa mi-a spus el", a spus Piţurcă, în cadrul emisiunii Versus de la Gsp Tv.

Victor Piţurcă a afirmat că jucătorii Vlad Chiricheş şi Mihai Pintilii au crescut în valoare după ce s-au transferat de la Pandurii la Steaua. "Şi Chiricheş şi Pintilii au crescut din toate punctele de vedere după ce au venit la Steaua, pentru că altceva este brandul Steaua, o presiune fantastică şi trebuie să ţinem cont că după venirea lui Reghecampf, din punct de vedere fizic, ei au făcut un salt foarte mare. La Maxim cred că s-ar întâmpla acelaşi lucru, pentru că el trebuie să joace la un alt nivel. Un jucător ca Maxim trebuie protejat într-un fel, iar la un moment dat va veni momentul când trebuie să facă pasul la o echipă mare şi să demonstreze că are calităţi", a completat Piţurcă.

Selecţionerul a precizat că îi este mai uşor să facă selecţia jucătorilor atunci când o echipă din Liga I obţine rezultate bune. "La prima vedere e mai simplu când sunt mulţi jucători de la o echipă. Selecţia o facem în funcţie de jocurile jucate la Steaua, cei care sunt titulari, cei care dau randament vin şi la echipa naţională, iar dacă unul dintre ei e rezervă meci de meci, nu poţi să îl chemi. Dacă se adună toată crema fotbalului românesc la Steaua, e mai uşor pentru mine. Îi aduc pe cei care joacă titulari", a menţionat Piţurcă.

Piţurcă a precizat că Vlad Chiricheş ar putea evolua la o echipă puternică din străinătate. "Dacă eu sunt antrenor la o echipă mare, l-aş lua pe Chiricheş imediat. Eu l-am adus la echipa naţională şi am riscat cu el când juca la Târgu Jiu şi era doar un jucător de provincie. Am fost să-l observ la câteva meciuri şi ca un şoc, l-am băgat titular cu Franţa, în faţa a 50.000 de spectatori şi a jucat perfect", a explicat Piţurcă.

El a dezvăluit că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o săptămâna trecută cu antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, i-a cerut acestuia să îl lase pe mijlocaşul Cristian Tănase în cantonament cu echipa naţională, solicitare acceptată de tehnicianul liderului Ligii I. "Cristi Tănase, cât a jucat la echipa naţională a făcut-o bine, dar în ultima perioadă a avut o scădere de turaţie şi chiar de aceea i-am cerut lui Laurenţiu să îl lase cu mine în stagiul al doilea din Spania. A fost de acord şi trebuie avută grijă cu el, pentru că Tănase e o valoare, un jucător cu reale calităţi şi ţinut puţin din scurt. Trebuie avut mare grijă ce se face. În momentul de faţă e un climat de muncă foarte sănătos, iar când timpul liber nu îl foloseşti cum trebuie, se vede, iar la Tănase s-a văzut lucrul ăsta. Am vorbit cu Reghecampf şi am vrut doi-trei jucători, Gardoş, Tănase şi Chiricheş dacă este cazul care să meargă cu echipa naţională până pe 3 februarie când vin ceilalţi cinci-şase", a mai spus Piţurcă.

Selecţionerul susţine că jucătorii echipei naţionale sunt foarte motivaţi pentru a ajunge la turneul final al Cupei Mondiale din 2014. "În fotbalul românesc valorile au dispărut de ceva timp, dar a apărut această nouă generaţie, din care am închegat această echipă naţională, iar rezultatele sunt peste ceea ce mă aşteptam eu. Să preiei o echipă în derivă, cu valori puţine, cu jucători care nu mai puteau să joace la acest nivel şi să obţii rezultatele astea într-un timp relativ scurt, este o performanţă. Sper ca echipa naţională să crească valoric, iar la anul să avem rezultate şi mai bune. Norocul nostru a fost că am obţinut rezultate cu această echipă. Obiectivul meu e calificarea la CE-2016, dar facem tot posibilul să ajungem la turneul din Brazilia, ceea ce ar fi o mare performanţă. Avem posibilitatea să ne batem cu orice echipă din lume. În momentul de faţă este un grup foarte unit care îşi doreşte performanţe, să ajungă la mondialul din Brazilia. Pentru ei ar fi o performanţă fantastică pentru a ajunge acolo. Păcat de jocul cu Olanda pierdut acasă. Dacă era măcar un punct obţinut, eram la egalitate de puncte şi speram la locul 1", a subliniat Piţurcă.

Pentru meciurile din luna martie cu Ungaria şi Olanda, Victor Piţurcă a spus că s-ar mulţumi cu două victorii identice, scor 1-0. "M-ar mulţumi să batem cu 1-0 în Ungaria şi 1-0 în Olanda. Atunci aş fi cel mai fericit dacă am câştiga şase puncte, pentru că am fi la egalitate cu Olanda şi după aia să plecăm la luptă, dar tot ei ar avea un avantaj", a precizat Piţurcă.

Victor Piţurcă şi-ar dori ca fundaşul Cristian Chivu să revină la echipa naţională pentru a-i ajuta pe jucătorii tineri. "Dacă vreau să joc pentru echipa naţională, eu căpitanul Chivu vin şi joc pentru echipa naţională. Aia cu principii pe care o spune el, ce principii? Au fost jucători de nu ştiu câte ori mai mari ca el şi s-au întors să joace la echipa naţională şi au jucat cu cea mai mare plăcere şi s-au bucurat de acest tricou. Au avut avantaje mari că au fost iubiţi şi mai mult. Răzvan Lucescu nu o să fie supărat, el e un băiat cu un caracter foarte puternic şi nu cred că se va supăra că va reveni Chivu la echipa naţională. Avem jucători tineri, foarte talentaţi care au nevoie de sprijinul lui Chivu, nu să fie titular, poate chiar să stea pe bancă precum Mutu. Vom vedea, dacă nu, nu va fi un capăt de ţară", a declarat Piţurcă.

Piţurcă a afirmat că nu i-ar conveni reducerea numărului de echipe din prima ligă. "Nu prea îmi convine modificarea sistemului competiţional, pentru că mie îmi convine să fie cât mai multe echipe. Părerea mea e că în prima ligă trebuie să rămână echipe care să-şi permită salariile, pentru că este inadmisibil ca jucătorii să le primească după trei luni. E inadmisibil să ai în regulament că trebuie să treacă două luni, apoi comisii. E o lege ambiguă care nu duce la nimic bun. Trebuie respectat la sânge absolut tot. Trebuie chemate cluburile şi să se ia nişte măsuri, de care să se ţină cont", a subliniat Piţurcă.

Întrebat de ce preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, este supărat pe el, Piţurcă a răspuns: "Dumitru Dragomir nu a fost deranjat de raportul către Comitetul Executiv sau că am spus că e slab campionatul intern. Pe el îl deranjează ceva la mine, la echipa naţională în ultimul timp. Nu voi mai da importanţă, pentru că nu vreau să mă cert cu Dragomir. Echipa naţională e pe un drum bun, are rezultate foarte bune şi probabil că se încearcă să se găsească motive de acest gen".

Victor Piţurcă nu le dă mari şanse echipelor Steaua şi CFR Cluj pentru o calificare în fazele avansate ale Ligii Europa. "Echipele pe care le vor întâlni vor fi mult mai puternice, pentru că este o diferenţă foarte mare între o echipă care investeşte 100 de milioane în transferuri şi Steaua care investeşte cinci sau şase milioane. CFR a făcut investiţii, dar nu în jucători de top, ci de valoare medie din campionatul Portugaliei", a adăugat Piţurcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici