Virginia Ruzici: Simona Halep ne va surprinde jucând cel mai bun tenis din carieră

Singura câştigătoare din România a unui turneu de Grand Slam, Virginia Ruzici, actualul manager al Simonei Halep, a declarat că sportiva din Constanţa va surpinde pe toată lumea, jucând cel mai bun tenis din carieră, în finala de la Roland Garros, în faţa Mariei Şarapova, favorită în opinia ei.

809 afișări
Imaginea articolului Virginia Ruzici: Simona Halep ne va surprinde jucând cel mai bun tenis din carieră

Virginia Ruzici (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Şarapova, care are o experienţă deosebită, care a câştigat deja patru titluri de Grand Slam, pe hârtie, este favorita acestui turneu, deşi Simona este cap de serie numărul patru. Însă eu cred că Simona va juca cel mai bun tenis al carierei şi ne va surprinde", a afirmat Ruzici, pentru Dolce Sport.

Ea crede că Halep este avantajată de faptul că a mai întâlnit-o recent pe Şarapova, în finala turneului de la Madrid, deoarece a putut să-i cunoască jocul sportivei din Rusia, chiar dacă a pierdut în faţa ei. "Cred că finala pierdută la Madrid îi va folosi, şi-a dat seama că este foarte aproape, a câştigat primul set cu 6-1 în faţa Şarapovei, este bine că a avut ocazia să o întâlnească într-un moment foarte important, într-un turneu foarte important şi sunt sigură că ea va da totul, va fi mai proaspătă decât Şarapova şi are şansele ei", a spus spus fosta jucătoare, care are în palmares un titlu (1978) şi o finală la Roland Garros (1980).

Virginia Ruzici mai spune că Simona Halep îşi doreşte foarte mult să câştige partida de sâmbătă, care i-ar aduce în palmares un trofeu mult râvnit de toţi jucătorii de tenis din România. "Simona este impresionantă. Deja de la începutul turneului a putut gestiona o anumită nervozitate şi îşi doreşte mult acest turneu, este visul ei şi iat-o ajunsă în finală câştigând fiecare meci în două seturi. Au trebuit mulţi ani (n.r - ca o româncă să ajungă în finală la Roland Garros), dar ştiam că într-o zi se va întâmpla. Pentur mine a fost deosebit, un moment extraordinar şi eu îmi doream acelaşi lucru ca Simona. Câştigarea Roland Garros-ului, pentru noi românii, este lucrul cel mai important în carieră pentru că am crescut pe zgură. Deşi Simona joacă foarte bine şi pe celelalte suprafeţe, zgura este supafaţa ei favorită şi acesta este turneul pe care şi-l doreşte în primul rând", a adăugat ea.

Ruzici explică faptul că a ales să fie managerul Simonei Halep după ce a văzut-o jucând şi câştigând finala probei feminine de simplu-juniori de la Roland Garros. "Am ales să fiu managerul ei pentru că m-a impresionat acum şase ani, când a câştigat Roland Garros la juniori, am văzut în ea un potenţial deosebit, mi-a plăcut în primul rând talentul ei, calităţile ei fizice naturale şi faptul că are un tenis atipic faţă de celalte jucătoare, curentul actual fiind un stil de joc bazat mai mult pe forţă", a precizat Virginia Ruzici.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, şi Maria Şarapova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7, îşi vor disputa finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, sâmbătă, de la ora 16.00, pe arena centrală Philippe Chatrier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici