Zece gimnaste din România la Campionatul European de la Birmingham

Campionatul European de gimnastică feminină, junioare şi senioare, va debuta miercuri, la Birmingham, unde a avut loc şi ediţia masculină din 2010.

111 afișări
Imaginea articolului Zece gimnaste din România la Campionatul European de la Birmingham

Zece gimnaste din România la Campionatul European de la Birmingham (Imagine: Marius Păun/Mediafax Foto)

După cele patru zile de concurs la masculin, Birmingham vă găzdui începând de miercuri şi competiţia feminină, la junioare şi senioare, cu finale pe echipe şi pe aparate. În plus, junioarele vor avea şi un concurs de individual-compus, primele 14 sportive clasate obţinând calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret, de la Singapore, din acest an.

Lotul României deplasat la CE de la Birmingham este format din următoarele gimnaste:

Senioare - Ana Porgras, Amelia Racea, Diana Chelaru, Raluca Haidu, Cerasela Pătraşcu.

Junioare - Diana Bulimar, Larisa Iordache, Anamaria Baicu, Maria Balea, Mădălina Neagu.

Conform programului anunţat de organizatori, luni şi marţi vor avea loc antrenamentele oficiale, miercuri calificările din concursul de junioare, joi calificările la senioare, vineri concursul individual-compus la junioare, în 1 mai finala pe echipe la senioare, iar în 2 mai, ultima zi de competiţie, finalele pe aparate, la junioare şi senioare.

La ediţia din 2008, România a cucerit aurul european pe echipe, aur la individual-compus (Steliana Nistor), aur la sol şi argint la bârnă (Sandra Izbaşa), argint la paralele (Steliana Nistor) şi bronz la sol (Adriana Tămîrjan).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici