- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (02.10.2012, 17:29)
- Andrei Constantinescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Adevărul despre fast-food: De ce nu se strică hamburgerii de la McDonald's
Mâncarea de tip fast-food produsă de celebrul lanţ McDonald's a stârnit de-a lungul timpului controverse printre consumatorii şi specialiştii alimentari din întreaga lume. Mai exact, specialiştii în domeniu au fost întotdeauna intrigaţi de proprietăţile acestor alimente care nu se strică aproape niciodată.
14038 afișări
Adevărul despre fast-food: De ce nu se strică hamburgerii de la McDonald's(Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Un client curios din Canada a adresat o întrebare companiei McDonald's cu privire la motivul pentru care hamburgerii serviţi de producător în întreaga lume se strică foarte greu, scrie Business Insider.
Mai exact, clientul curios a întrebat pur şi simplu "De ce nu se strică hamburgerii de la McDonald's?", pornind probabil de la ideea că acest tip de sandwich, lăsat şi pentru câteva luni la temperatura camerei, nu suferă alterări majore. Pe deasupra, acest tip de "comportament" pe care îl adoptă produsele McDonald's se menţine şi la cartofii prăjiţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Ceasul de aur al celui mai bogat om de pe Titanic va fi scos la licitație, alături de alte obiecte unice. Care sunt prețurile estimate
-
Joe Biden, declaraţie şocantă: M-am gândit la sinucidere când mi-a murit prima soţie
-
Economia României tuşeşte. Execuţia bugetului general consolidat în primele 3 luni s-a încheiat cu un deficit de 2,06% din PIB
-
Păcănelele, greu de „ucis”! USR acuză PSD că a minţit când a promis eliminarea lor până la finalul lunii
McDonald's a decis să îl consulte pe doctorul Keith Warriner din cadrul Universităţii Guelph's, oferind astfel un răspuns la întrebare.
Pe parcursul anilor au tot apărut în presă, cât şi pe internet, foarte multe filme şi fotografii în care produsele McDonald's erau studiate timp de zile întregi pentru a se observa dacă hamburgerii au totuşi tendinţa de a se strica. Printre primele teorii cu privire la longevitatea acestui tip de aliment s-a aflat ideea că "hamburgerii nu se strică pentru o bună bucată de vreme deoarece sunt plini de chimicale".
Totuşi, în realitate, hamburgerii, cartofii prăjiţi sau celebrele nuggets de la McDonald's sunt ca şi celelalte alimente pe care le consumăm, având posibilitatea să reziste nealterate o perioadă de timp dacă sunt păstrate în condiţii optime.
Microbii şi bacteriile care cauzează alterarea alimentelor sunt aceleaşi pentru toate tipurile de mâncăruri, acestea având nevoie de apă, nutrienţi şi căldură pentru a se putea dezvolta. Dacă unul dintre aceste trei elemente sunt îndepărtate atunci procesul de alterare încetineşte.
Cât despre hamburgerul de la McDonald's, acesta conţine mai multe ingrediente care sunt în prealabil trecute printr-o serie de procese care cauzează deshidratarea acestora. De exemplu, carnea conţinută de hamburger conţine foarte puţină apă deoarece este gătită.
Atunci când este lăsat într-o încăpere la temperatura camerei deshidratarea hamburgerului continuă, din moment ce în majoritatea clădirilor umiditatea dintr-o cameră este de circa 40%. Aşadar, în lipsa umidităţii şi a apei hamburgerul mai degrabă se usucă decât să se strice. Prin pierderea umidităţii este îndepărtat un element necesar pentru ca microbii să se poată dezvolta şi să altereze hamburgerul, ceea ce înseamnă că acest aliment poate fi păstrat destul de mult timp, aproape intact.
Doctorul Warriner susţine că experimentul cu hamburgerul de la McDonald's poate fi repetat cu un astfel de sandwich făcut în casă, rezultatele fiind aceleaşi.
Blogul alimentar "A Hamburger Today" a urmat exemplul doctorului Warriner şi a confirmat că sandwich-urile preparate în casă pot fi păstrate o perioadă îndelungată de timp dacă sunt ţinute în condiţii optime, la fel ca şi hamburgerul de la McDonald's.
"Se pare că nu doar hamburgerul de la McDonald's nu s-a stricat, aceeaşi soartă a avut-o şi cel preparat în casă. Carnea de la mijlocul sandwich-ului s-a uscat şi s-a micşorat foarte puţin, însă semne de alterare încă nu există", scriu cei de la "A Hamburger Today".
Citește pe alephnews.ro: Procesul fraților Tate pentru trafic de persoane poate începe, a decis Tribunalul București
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
CANCAN.RO
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze, fără să știe cât de periculoase sunt
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe