Bureţii de mare au gene comune cu oamenii

Genomul bureţilor de mare conţine 70% din totalul genelor umane, conform unui studiu recent al cercetătorilor australieni, care au descoperit legătura spectaculoasă dintre oameni şi vieţuitoarele care trăiesc pe fundul mării.

190 afișări
Imaginea articolului Bureţii de mare au gene comune cu oamenii

Bureţii de mare au gene comune cu oamenii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secvenţierea genonumului bureţilor de mare din Marea Barieră de Corali a relevat faptul că aceste vieţuitoare străvechi au multe gene comune cu oamenii, inclusiv genele asociate cu declanşarea cancerului şi a altor maladii, precizează acest studiu, publicat în revista Nature.

Cercetătorul Bernard Degnan de la Universitatea Queensland, coordonatorul studiului, consideră că această descoperire va permite realizarea unor progrese notabile în domeniul cercetărilor asupra cancerului şi a celulelor suşă.

Prin analiza funcţiilor genetice ale celulelor suşă din organismul bureţilor de mare oamenii de ştiinţă ar putea afla informaţii "profunde şi importante" despre genele care au influenţat biologia celulelor suşă umane, a afirmat expertul australian.

Studiul cercetătorilor australieni reprezintă rezultatul unor cercetări ştiinţifice care au durat cinci ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici