Cât de mari sunt planetele? Comparaţie între dimensiunile celor mai cunoscute planete - VIDEO

Cât de mare este Soarele în comparaţie cu alte stele? Într-un impresionant videoclip de pe YouTube sunt prezentate, în ordine crescătoare, dimensiunile aproximative ale planetelor sistemului nostru solar.

8751 afișări
Imaginea articolului Cât de mari sunt planetele? Comparaţie între dimensiunile celor mai cunoscute planete - VIDEO

Cât de mari sunt planetele? Comparaţie între dimensiunile celor mai cunoscute planete

Videoclipul realizat de NASA începe cu prezentarea lunii şi continuă cu planete din ce în ce mai mari din sistemul solar. Soarele este comparat apoi cu unele dintre cele mai mari stele cunoscute din Calea Lactee.

La sfârşit putem vedea câteva dintre cele mai mari stele cunoscute.

Trebuie luat în seamă faptul că adevăratele dimensiuni ale celorlalte stele, în afară de Soare şi Betelgeuse, nu sunt calculate prin observare directă ci, mai degrabă, deduse prin intermediul măsurării strălucirii, temperaturii şi distanţei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici