Ce îl îngrijorează pe Stephen Hawking. Unul dintre ''coşmarurile'' lui ne vizează pe toţi

În cadrul show-ului ,,Larry King Now,'' faimosul astrofizician i-a explicat prezentatorului că mereu se întreabă de ce există totul şi toate în primul rând.

9467 afișări
Imaginea articolului Ce îl îngrijorează pe Stephen Hawking. Unul dintre ''coşmarurile'' lui ne vizează pe toţi

Ce îl îngrijorează pe Stephen Hawking. Unul dintre ''coşmarurile'' lui ne vizează pe toţi

,,De ce universul şi celelate legi ale naturii există? Sunt ele necesare?'', s-a întrebat Hawking, adăugând ,,Într-un anumit sens, ele există pentru că altfel noi nu am mai fi aici întrebându-ne. Dar există un motiv mai întemeiat?''.

Este, însă, o mică diferenţă faţă de ceea ce a declarat Hawking în 2012, când revista New Scientist l-a întrebat la ce se gândeşte toată ziua. Atunci el a răspuns ,, Femeile sunt un complet mister'', potrivit Descoperă.

Hawking a afirmat că a învăţat o mulţime de lucruri despre femei de atunci, chiar l-a întrebat pe King despre cele opt femei cu care acesta s-a căsătorit.

,,Este acesta triumful sprenţei de după experienţă?'' a întrebat Hawking.

,,Este un punct interesant de gândire, Stephen,'' a răspuns King, al cărui ultim mariaj a durat 19 ani.

Hawking a fost intervievat din Insulele Canare, unde a fost premiat în timpul Festivalului Starmus. În timpul interviului, Hawking a avertizat omenirea cu privire la ameninţarea inteligenţei artificiale.

,,Nu cred că noile descoperiri în cazul inteligenţei artificiale vor fi benefice. În momentul în care maşinăriile vor putea evolua singure, nu vom putea şti sigur dacă obiectivele lor vor fi aceleaşi cu ale noastre'', a adăugat el.

În timpul unui interviu cu King în 2010, Hawking a afirmat că două dintre cele mai mari probleme ale omenirii sunt lăcomia şi prostia.

Citeşte continuarea articolului în Descoperă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici