Cea mai uşoară exoplanetă, descoperită de astronomi

Astronomii au anunţat descoperirea celei mai uşoare planete detectate în afara sistemului nostru solar, care este de doar două ori mai mare decât Pământul şi care se află la o distanţă de 20,5 ani-lumină faţă de Terra, informează bbc.co.uk.

35 afișări
Imaginea articolului Cea mai uşoară exoplanetă, descoperită de astronomi

Cea mai uşoară exoplanetă, descoperită de astronomii din Chile

Planeta este de două ori mai mare decât Pământul şi orbitează în jurul stelei Gliese 581, la o distanţă de 20,5 ani-lumină de Terra, în constelaţia Libra. Specialiştii susţin că exoplaneta se află prea aproape de steaua ei pentru a putea permite existenţa unor forme de viaţă.

Corpul ceresc a fost descoperit de o echipă de cercetători din Chile, cu ajutorul unui telescop.

"Cu o masă de doar 1,9 ori mai mare decât a Pământului, această planetă este cea mai uşoară dintre cele detectate până în prezent şi este, foarte probabil, o planetă pietroasă", a spus Xavier Bonfils, de la Observatorul Astronomic din Grenoble, din Franţa.

Planeta a fost descoperită cu ajutorul unei metode tehnice prin care se deduce existenţa unor planete din mişcările stelei în jurul căreia gravitează.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici