Cluj: Centru de ştiinţe, inaugurat la Transylvania College în urma unei investiţii de 130.000 de euro

Un centru de ştiinţe cu două laboratoare unde elevii fac experimente de chimie, biologie şi fizică a fost inaugurat, joi, la şcoala privată Transylvania College din Cluj-Napoca, în urma unei investiţii britanice de 130.000 de euro, la ceremonie asistând şi ambasadorul britanic, Paul Brummell.

362 afișări
Imaginea articolului Cluj: Centru de ştiinţe, inaugurat la Transylvania College în urma unei investiţii de 130.000 de euro

Cluj: Centru de ştiinţe, inaugurat la Transylvania College în urma unei investiţii de 130.000 de euro (Imagine: Shutterstock)

Anca Rusu, director în cadrul Transylvania College, a declarat, joi, că noul centru are rolul de a-i stimula pe elevi să obţină performanţe în domeniul ştiinţei şi să ia în considerare ştiinţa ca opţiune de carieră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"SPArK Science Centre a fost creat la Transylvania College din preocuparea continuă pentru inovarea educaţională la scară cât mai largă, precum şi din dorinţa de a insufla respect şi dragoste faţă de ştiinţă, stimulându-i pe elevi să obţină performanţe în domeniul ştiinţei şi să ia în considerare ştiinţa ca opţiune de carieră. Cu ajutorul unei investiţii britanice în valoare de 130.000 de euro, s-a reuşit construirea unui centru ultra-performant, cu un viitor promiţător în domeniul cercetării ştiinţifice. Centrul este format din două laboratoare, unul «uscat» pentru activităţile teoretice şi unul «umed» pentru experimente practice", a spus Rusu.

Potrivit acesteia, laboratorul teoretic dispune de echipamente şi software-uri interactive, care permit o explorare avansată a tuturor resurselor informaţionale, în timp ce laboratorul practic oferă spaţiul, echipamentele şi utilităţile necesare pentru a testa teoriile studiate într-o manieră sigură şi dinamică.

"Aproape niciun curs nu se încheie fără ca elevii să fi realizat exerciţii practice în chimie, biologie şi fizică. Astfel, elevii pot aplica imediat în practică ceea ce au învăţat teoretic, în prima parte a orei de curs. Toţi elevii din gimnaziu şi liceu au acces în laborator. Subiectele examenelor Cambridge de ştiinţe - fizică, chimie, biologie, pe care elevii le susţin pe parcursul liceului, includ obligatoriu şi testarea părţii experimentale, probele practice reprezentând un procentaj important în scorul final. Aceste dotări le permit elevilor să se pregătească la cel mai avansat nivel pentru specializări ulterioare în domenii precum medicină, cercetare în domeniul ştiinţific, arhitectură", a susţinut Anca Rusu.

Ea a adăugat că denumirea SPArK provine de la iniţialele cuvintelor Sulphur (ştiinţe aplicate), Phosphorus (chimie), Argon (fizică), Kalium (biologie).

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a fost prezent la inaugurarea centrului de ştiinţe şi a asistat la experimentele derulate de elevi.

"A fost o plăcere să vizitez Transylvania College cu ocazia inaugurării centrului de ştiinţe SPArK, un laborator unic care, cu siguranţă, va fi o resursă foarte valoroasă în formarea unor noi generaţii de specialişti în domeniul ştiinţelor. Este foarte interesant ceea ce am văzut, mediul mi se pare extrem de familiar, aducându-mi aminte de anii de şcoală. Pe de altă parte, progresul tehnologic este remarcabil şi aceşti copii sunt foarte norocoşi să se bucure de astfel de oportunităţi", a declarat diplomatul britanic.

Transylvania College a fost înfiinţat în anul 2000, fiind o instituţie privată, acreditată pe curriculum naţional şi pe cel internaţional Cambridge. La Transylvania College învaţă 580 de elevi români şi străini, aceştia provenind din toată ţara şi din alte 27 de state.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici