Cum se vede Egiptul din spaţiu pe timpul nopţii

O fotografie în care se poate vedea Egiptul din spaţiu pe timpul nopţii a fost publicată pe site-ul NASA. Imaginea redă densitatea locuitorilor în anumite zone ale globului, iar Egiptul pare a fi locul care nu doarme niciodată.

489 afișări
Imaginea articolului Cum se vede Egiptul din spaţiu pe timpul nopţii

Cum se vede Egiptul din spaţiu pe timpul nopţii

Populaţia Egiptului pare a fi concentrată aproape complet de-a lungul Văii Nilului, care reprezintă doar o mică parte a suprafeţei ţării, scrie NASA.

Văzute de pe Staţia Spaţială Internaţională, Râul Nil şi delta sa seamănă cu o floare cu tijă lungă care străluceşte pe timpul nopţii, iar zona metropolitană a capitalei Cairo apare ca un punct strălucitor la baza florii.

Banda subţire de culoare galbenă care apare în partea de sus a imaginii reprezintă o emisie de lumină rezultată din interacţiunea atomilor şi moleculelor din atmosferă cu radiaţiile solare, la o altitudine de aproximativ 100 de kilometri.

Fotografia din spaţiu a Egiptului a fost făcută pe 28 octombrie 2010. Egiptul are o populaţie de aproximativ 78,5 milioane de persoane, majoritatea acestora fiind concentrată de-a lungul Nilului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici