Cum trebuie să aşezăm alimentele în frigider în mod corect - VIDEO

Nu mai păstraţi laptele în raftul de pe uşa frigiderului şi nu mai puneţi pâinea pe frigider! Se pare că până şi aceste mici amănunte pot fi esenţiale pentru prospeţimea şi siguranţa alimentelor. Iată cum trebuie aşezată corect mâncarea în frigider:

9087 afișări
Imaginea articolului Cum trebuie să aşezăm alimentele în frigider în mod corect - VIDEO

Cum trebuie să aşezăm alimentele în frigider în mod corect (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Păstrarea prospeţimii alimentelor pentru mai mult timp şi reducerea cazurilor de toxiinfecţie alimentară depind foarte mult de modul în care aşezăm mâncarea în frigider, potrivit businessinsider.com.

Iată cum trebuie să aranjăm alimentele în frigider:

- pe raftul de sus, unde temperatura are cele mai mici variaţii, aşează brânzeturile, untul, iaurturile şi ciocolata;

- pe raftul din mijloc se aşează caserolele cu carne gătită;

- pe raftul de jos, unde avem temperatura cea mai scăzută, se aşează cutiile cu lapte, ouăle, caserolele cu fructe de mare, pachetele cu carne crudă.

În sertare, acolo unde există un anumit nivel de umiditate, păstrăm verdeţurile. Unele fructe şi legume emit etilenă, care poate accelera procesul de degradare a alimentelor, astfel că ele trebuie păstrate separat, asigurând un nivel redus de umiditate.

În spaţiile de depozitare amplasate pe uşa frigiderului, unde temperatura este mai ridicată, putem aşeza sucul de fructe, maioneza, muştarul, sosurile, murăturile.

Când aşezăm carnea în frigider, aceasta trebuie să aibă ambalajul intact. Pentru o păstrare îndelungată aceasta trebuie ţinută în congelator. Pâinea nu poate fi păstrată mai mult de trei luni congelată.

Pâinea sau vinul nu trebuie aşezate deasupra frigiderului. Căldura emanată din spatele frigiderului va duce la alterarea acestora.

Temperatura în frigider trebuie menţinută la 4 grade Celsius, iar în congelator la aproximativ -17 grade.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici