- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (22.08.2012, 17:58)
- Alexandra Vladescu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum vom putea slăbi pe viitor. Substanţa care dă senzaţia de saturaţie, găsită în iaurt
Cercetătorii germani au inventat un aditiv alimentar care poate fi folosit în iaurturi sau băuturi folosite de persoanele ce vor să piardă din greutate. Substanţa reuşeşte să potolească foamea tuturor celor care o consumă până şi în cantităţi mici.
1294 afișări
Cum vom putea slăbi pe viitor. Substanţa care dă senzaţia de saturaţie, găsită în iaurt (Imagine: Shutterstock)
Dr. Carsten Huettermann, reprezentant al unei firme germane a explicat Societăţii Chimice din Philadelphia că testele desfăşurate împreună cu echipa sa au demonstrat cum voluntarii se simt sătui după consumarea unor porţii mici din diverse alimente care conţin substanţa SATISFIT-LTG.
Aditivul alimentar este o nouă versiune a unei substanţe denumite celuloză metilică care este folosită, de peste 50 de ani, drept agent de afânare în diverse alimente precum mâncărurile congelate sau produsele de patiserie, conform Daily Mail.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Xenotransplantul prinde avânt în domeniul chirurgiei. Primii rinichi de porc au fost deja transplantați cu succes la doi pacienți
-
Devansarea alegerilor prezidenţiale, promulgată de Klaus Iohannis
-
KFC închide temporar într-o ţară cu zeci de milioane de locuitori. Compania invocă situaţia economică, dar presa locală spune că are loc un boicot naţional
-
Ţara în care dacă reuşeşti să îţi iei o casă nu ai nicio garanţie că o poţi păstra
Celuloza metilică este sub forma unui praf alb care se poate dizolva în apă caldă şi se transformă într-un gel, acesta acţionând precum un lipici între ingredientele alimentare. Forma iniţială a celulozei metilice trece prea repede prin stomac, însă noul aditiv se transformă în gel, în urma expunerii la temperatura corpului reuşind să rămână în stomac pentru o bună perioadă până a ajunge în intestinul subţire, explică dr. Carsten Huettermann.
„Acest ingredient ar putea face consumatorul să se simtă sătul chiar şi dacă acesta a mâncat destul de puţin. Datorită acestei senzaţii nu va mai simţi nevoia să mănânce mai mult. În primul nostru studiu am observat că au fost consumate mai puţine calorii la cea de-a doua masă, asta după consumarea produsului nostru. Următorul nostru pas este să identificăm cum ar putea acţiona acest mecanism alimentar asupra pierderii în greutate”, a declarat Huettermann.
Momentan, SATISFIT-LTG este gândit pentru a fi integrat în alimente reci ca iaurtul sau shake-urile. Medicul german a adăugat că studiile vor continua.
Citește pe alephnews.ro: Fosta spioană KGB care seducea bărbați de dragul guvernului rus face noi dezvăluiri la un podcast american
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul A.I. și-a luat rolul prea în serios. „Părintele Justin” a fost retrogradat, după ce a spus că poți să botezi un copil în Gatorade
Cine este omul de afaceri care a câştigat 6,5 miliarde de dolari peste noapte, mai mult decât salariul mediu pe o lună a 6 milioane de români
Cine este omul de afaceri care a câştigat 6,5 miliarde de dolari peste noapte, mai mult decât salariul mediu pe o lună a 6 milioane de români
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Câți lei a dat un client, pentru o simplă CEAPĂ, într-un restaurant din Iași: „Unic în România”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe