De ce autiştii evită să fie îmbrăţişaţi?

Cercetătorii au descoperit că persoanele care suferă de autism genetic evită să fie îmbrăţişate până şi de cei dragi pentru că regiunea din creier care răspunde la atingere s-a dezvoltat mai târziu.

103 afișări
Imaginea articolului De ce autiştii evită să fie îmbrăţişaţi?

De ce autiştii evită să fie îmbrăţişaţi? (Imagine: Valentina Sarosi/Mediafax Foto)

Concluzia a rezultat după studierea mai multor cazuri de persoane suferind de sindromul Fragile X, o formă genetică de autism. Mulţi dintre cei care suferă de această afecţiune nu suportă să fie atinşi sau îmbrăţişaţi nici măcar de către părinţi, informează Daily Mail.

Cercetătorii au descoperit că sindromul Fragile X are ca o consecinţă cerebrală dezvoltarea întârziată a zonei senzitive a cortexului, regiunea care răspunde la atingere.

Sindromul este cauzat de o mutaţie a unei gene a cromozomului X, care afectează construcţia sinapselor, puncte de conexiune vitale între celulele nervoase.Pentru că băieţii au un singur cromozon X, ei sunt mult mai puternic afectaţi de acest sindrom decât fetele.

Pentru că fetele au doi cromozoni X, dacă unul este defect, impactul nu se resimte la fel de puternic. De aceea, băieţii sunt mai expuşi decât fetele să dezvolte autism.

Oamenii de ştiinţă americani au făcut cercetarea pe cobai care aveau o versiune a sindromului Fragile X. Rezultatele experimentului au indicat că mutaţia genetică în cazul animalelor suferind de această afecţiune împiedica producţia unei proteine care coordona alte proteine necesare formării sinapselor.

Persoanele care suferă de acest sindrom suferă de "defensivă tactilă", anxietate şi simt nevoia de retragere socială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici