Fazele Lunii influenţează frecvenţa crizelor de epilepsie

Frecvenţa crizelor convulsive care îi afectează pe bolnavii de epilepsie scade în momentul în care Luna este în fazele de creştere, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici şi publicat de dailymail.co.uk.

639 afișări
Imaginea articolului Fazele Lunii influenţează frecvenţa crizelor de epilepsie

Fazele Lunii influenţează frecvenţa crizelor de epilepsie - studiu

Superstiţiile legate de influenţa Lunii asupra creierului - şi mai ales asupra celor care suferă de epilepsie - circulă de secole, dar un studiu dat recent publicităţii a validat ştiinţific unele dintre aceste credinţe populare.

Cercetătorii au monitorizat frecvenţa convulsiilor epileptice la o unitate medicală specială unde erau trataţi bolnavii de epilepsie şi au comparat incidenţa acestora cu fazele Lunii. Rezultatele au indicat că, în fazele luminoase ale ciclului lunar, crizele epileptice sunt mai rare.

"Aceste descoperiri arată că episoadele convulsive sunt mai puţin frecvente în nopţile luminoase", a spus Sallie Baxendale, de la Institutul de Neurologie al Universităţii din Londra.

Experţii cred că efectul ar putea fi provocat de hormonul melatonină, care este secretat numai noaptea şi la întuneric şi care ar fi implicat în declanşarea crizelor epileptice.

Epilepsia este o tulburare neurologică comună, care este provocată de nişte factori ce interferează cu impulsurile electrice la nivelul creierului. Astfel, sistemul nervos produce descărcări electrice bruşte, excesive şi dezorganizate, care duc la apariţia convulsiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici