Moderna se pregăteşte să proiecteze şi să testeze 15 vaccinuri care ar putea combate următoarea pandemie

Compania farmaceutică, Moderna, a dezvăluit, luni seara, angajamentele şi programele despre care a spus că o vor pregăti pentru a produce rapid doze de vaccin în cazul unei viitoare epidemii. Aceasta a precizat că, până în 2025, îşi propune să înceapă testele, în stadii incipiente, ale vaccinurilor care vizează 15 agenţi patogeni de mare prioritate identificaţi de autorităţile sanitare mondiale.

1906 afișări
Imaginea articolului Moderna se pregăteşte să proiecteze şi să testeze 15 vaccinuri care ar putea combate următoarea pandemie

Moderna se pregăteşte să proiecteze şi să testeze 15 vaccinuri care ar putea combate următoarea pandemie

„Ideea este de a începe testele de fază incipientă pentru fiecare dintre vaccinuri în următorii trei ani, pentru a identifica nivelul de doză adecvat. Acest lucru ar permite companiei să treacă, rapid, la testele din stadiile ulterioare, dacă va fi nevoie.”, a spus directorul executiv al Moderna, Stephane Bancel.

„Este vorba de o economie de timp de aproximativ patru luni”. „Gândiţi-vă la ce s-ar fi întâmplat dacă vaccinul [Covid-19] ar fi fost lansat, în SUA, nu în decembrie [2020], ci la mijlocul lunii septembrie. Am fi reuşit să protejăm o mulţime de persoane cu risc ridicat înainte de acea iarnă teribilă. Aşa că patru luni reprezintă o mare diferenţă”, a mai adăugat Bancel.

Studiile de fază unu, din stadiul incipient, necesită un număr relativ mic de subiecţi şi sunt concepute pentru a identifica doza adecvată care să fie testată în cadrul unor studii mai ample. Studiile de amploare, din etapa ulterioară, ar trebui să fie efectuate atunci când o boală este deja răspândită, astfel încât compania să poată testa eficacitatea vaccinului la prevenire, relatează Aleph News.

Compania va căuta parteneri pentru aceste programe, însă a menţionat că, în acelaşi timp, va dezvolta singură vaccinurile pentru orice boală pentru care nu va găsi parteneri.

Anunţul vine în contextul în care Moderna şi, în general, industria vaccinurilor, se îndreaptă spre o poziţie postpandemică. Discuţiile despre planurile de pregătire pentru o viitoare pandemie le reamintesc investitorilor rolul pe care Moderna l-a jucat în actuala pandemie, dar şi probabilitatea ca virusul Covid-19 să nu fie ultimul agent patogen care va ameninţa omenirea.

Ca parte a angajamentului de a efectua teste de fază 1 ale vaccinurilor împotriva celor 15 agenţi patogeni, extraşi dintr-o listă păstrată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi o altă listă întocmită de Coaliţia pentru inovaţii în domeniul pregătirii pentru epidemii, Moderna a declarat că laboratoarele academice şi guvernamentale, din întreaga lume, vor putea utiliza un sistem care va permite realizarea rapidă a prototipurilor de vaccinuri cu ARN mesager (ARNm).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici