Nucile scad nivelul colesterolului „rău” din sânge

Consumul zilnic de nuci aduce mari beneficii persoanelor care suferă de sindromul metabolic, afecţiune definită prin obezitate, un nivel ridicat al colesterolului în organism, hipertensiune arterială şi diabet, sunt de părere specialiştii în nutriţie, citaţi de ediţia engleză a site-ului rusesc Pravda.

62 afișări
Imaginea articolului Nucile scad nivelul colesterolului „rău” din sânge

Nucile scad nivelul colesterolului „rău” din sânge (Imagine: Thomas Dan-Mediafax Foto)

Acestea au un conţinut ridicat de minerale - fier, potasiu, fosfor, magneziu şi iod, vitamine - A, E, B, P si C, aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine.

Datorită grăsimilor nesaturate, care se găsesc în proporţie de 60 la sută din conţinutul nucilor, precum şi a potasiului şi magneziului, fructele sunt recomandate persoanelor care suferă de diverse afecţiuni cardiovasculare. În plus, studiile au arătat că datorită acestor grăsimi nucile reduc nivelul colesterolului "rău" din organism şi întăresc pereţii vaselor sanguine.

Citeşte mai multe despre beneficiile nucilor pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici