Persoanele dezagreabile au salarii mai mari, arată un nou studiu

Un studiu efectuat recent în Statele Unite are o concluzie descurajatoare: persoanele cu un comportament agreabil la locul de muncă au venituri mai mici decât persoanele dezagreabile, lucru valabil mai ales în cazul bărbaţilor.

1488 afișări
Imaginea articolului Persoanele dezagreabile au salarii mai mari, arată un nou studiu

Persoanele dezagreabile au salarii mai mari, arată un nou studiu (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Cercetătorii au descoperit că bărbaţii cu un comportament dezagreabil la locul de muncă au un venit cu 18% mai mare (în eşantionul studiat, aceştia câştigau cu 9.722$ mai mult anual) decât bărbaţii simpatici. Femeile cu o conduită neplăcută la serviciu câştigau cu 5% mai mult decât femeile cu o manieră de a fi agreabilă.

Citeşte mai multe despre legătura dintre salariu şi comportament pe www.descopera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici