Profesor de la Oxford: "Vaccinul dezvoltat are doar 50% şanse de succes". Ce s-a întâmplat cu cei 108 oameni injectaţi deja

  • Cercetătorii de la Oxford lucrează intens la dezvoltarea unui vaccin anti-coronavirus
  • Oxford a semnat deja un acord cu producătorul AstraZeneca
  • 108 oameni au participat la faza testării preliminare
1469 afișări
Imaginea articolului Profesor de la Oxford: "Vaccinul dezvoltat are doar 50% şanse de succes". Ce s-a întâmplat cu cei 108 oameni injectaţi deja

Profesor de la Oxford: "Vaccinul dezvoltat are doar 50% şanse de succes". Ce s-a întâmplat cu cei 108 oameni injectaţi deja

Vaccinul anti-coronavirus dezvoltat la Oxford are doar 50% şanse de reuşită, susţine profesorul Adrian Hill, director al Oxford Jenned Institute. Acesta spune că testarea finală ar putea să nu furnizeze datele aşteptate pentru că răspândirea comunitară a fost diminuată semnificativ.
 
Adrian Hill a vorbit pentru cotidianul The Telegraph.
 
"Este o cursă contracronometru cu acest virus. Un pericol a fost dat de agresivitatea sa, dar tot un pericol este dat şi de dispariţia sa din comunitate, pentru că există riscul să nu mai putem obţine rezultate concludente în privinţa unui vaccin şi nu vom şti dacă virusul va reapărea", a spus Hill.
 
Oxford University a semnat deja un acord cu AstraZeneca privind producerea şi distribuirea vaccinului, în cazul în care acesta va fi declarat eficient.
 
108 OAMENI AU PRIMIT DEJA VACCINUL DEZVOLTAT LA OXFORD
 
108 oameni au luat parte la prima fază a testării vaccinului pe oameni. Potrivit raportului publicat în Lancet, participanţii au dezvoltat anticorpii necesari imunizării în circa 28 de zile de la vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici