Scăderea libidoului la bărbaţi, determinată de boli, nu de îmbătrânire

Scăderea libidoului bărbaţilor este determinată de deteriorarea stării de sănătate, şi nu de înaintarea în vârstă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii australieni.

1418 afișări
Imaginea articolului Scăderea libidoului la bărbaţi, determinată de boli, nu de îmbătrânire

Scăderea libidoului la bărbaţi, determinată de boli, nu de îmbătrânire (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Teoriile ştiinţifice precedente sugerau că, pe măsură ce bărbaţii îmbătrânesc, nivelul de testosteron din organism se reduce, conducând la scăderea libidoului, fapt care afectează apoi starea de sănătate generală, informează dailymail.co.uk.

Însă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, nivelul de testosteron nu scade decât în urma unei deteriorări a sănătăţii generale.

La studiu au participat 325 de bărbaţi cu vârste peste 40 de ani, cărora li s-a analizat nivelul de testosteron din organism pe parcursul a trei luni.

Bărbaţii care aveau o stare a sănătăţii bună nu au prezentat o scădere a nivelului de testosteron. Acest lucru a fost înregistrat, în schimb, în cazul bărbaţilor obezi sau cu probleme cardiace, a declarat coordonatorul studiului, David Handelsman, care a adăugat că rezultatele analizei au constituit o surpriză.

"O reducere uşoară a nivelului testosteronului în sânge, în cazul bărbaţilor mai în vârstă, asociată cu simptome non-specifice, precum oboseala şi scăderea libidoului, poate fi determinată de tulburări simptomatice ce se acumulează în timpul înaintării în vârstă, precum obezitatea şi maladiile cardiace", a spus Handelsman.

Rezultatele acestui studiu vor fi prezentate într-o conferinţă care va avea loc în SUA, săptămâna viitoare.

Un studiu dat publicităţii la începutul acestei săptămâni, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Chicago (SUA), a stabilit că lipsa de somn are un efect semnificativ asupra libidoului masculin.

Bărbaţii care dorm mai puţin de cinci ore pe noapte, în perioade care depăşesc o săptămână, prezintă o scădere a nivelului de testosteron din organism cu 10 - 15%, comparativ cu cei care se odihnesc atât cât trebuie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici