STUDIU: Coronavirusul poate fi transmis pe cale sexuală şi poate provoca infertilitate în rândul bărbaţilor

  • Un nou studiu arată că noul coronavirus poate fi transmis pe cale sexuală
  • Un alt efect pe care studiul l-a revelat este că poate provoca infertilitate masculină
  • Oamenii de ştiinţă americani care au realizat cercetarea au constatat prezenţa Covid-19 în 15% din probele de spermă colectate
17246 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Coronavirusul poate fi transmis pe cale sexuală şi poate provoca infertilitate în rândul bărbaţilor

Sursa foto: profimedia

Un nou studiu realizat de cercetătorii americani a scos în evidenţă noi descoperiri despre coronavirus: poate fi transmis pe cale sexuală şi poate provoca infertilitate la bărbaţi.

Dr. John Aitken a descoperit similarităţi cu virusul Zika. „Trebuie subliniat faptul că spermatozoizii au o capacitate demonstrabilă de a transporta infecţii virale de la bărbat în tractul reproducător feminin, aşa cum se întâmplă în timpul transmiterii sexuale a Zika, de exemplu”, a declarat el. Virusul Zika este în mod normal transmis de ţânţar dar poate fi transmis şi pe cale sexuală.

Oamenii de ştiinţă au detectat prezenţa Covid-19 în 15% din probele de spermă colectate. Virusul în spermatozoizi produce acumulare de angiotensină II, un hormon care reglează funcţia renală şi tensiunea arterială. Nivelurile crescute ale acestui hormon determină un răspuns imun împotriva particulelor invazive de Covid-19, iar expunerea prelungită la niveluri ridicate de angiotenstină II poate duce la moartea celulelor în spermă.

În studiu se menţionează că acest proces ar putea duce în final la pierdere fertilităţii masculine.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici