Studiu: Maşinile electrice vor fi mai ieftine faţă de cele pe combustibil fosil până în 2027

  • Maşinile electrice vor fi mai ieftine faţă de cele pe combustibil fosil în întreaga Europă în şase ani şi ar putea reprezenta 100% din vânzările de maşini noi până în 2035, potrivit unui studiu publicat luni.
  • Producătorii de automobile îşi mută în masă producţia câtre modelele electrice şi hibride pentru a aduce emisiile medii ale flotei sub limita de 95 de grame de dioxid de carbon pe kilometru impusă de Uniunea Europenă.
  • În cazul în care nu vor îndeplini acest target marii producători se pot confrunta cu sancţiuni şi penalităţi.
2349 afișări
Imaginea articolului Studiu: Maşinile electrice vor fi mai ieftine faţă de cele pe combustibil fosil până în 2027

Studiu: Maşinile electrice vor fi mai ieftine faţă de cele pe combustibil fosil până în 2027

Un studiul realizat de Bloomberg New Energy Finance a constatat că maşinile electrice de dimensiuni medii şi vehiculele sport vor fi la fel de ieftine de fabricat ca vehiculele cu combustie începând cu 2026.

Maşinile mici vor avea un cost egal sau mai mic faţă de cele cu combustibil fosil din 2027, potrivit studiului, care a fost comandat de Transport and Environment, relatează France24.

Autoutilitarele electrice uşoare vor fi mai puţin costisitoare decât modelele diesel din 2025, iar autoutilitarele grele din 2026.

"Vehiculele electrice vor fi o realitate pentru toţi cumpărătorii noi în termen de şase ani", a declarat Julia Poliscanova, director la Transport and Environment, într-un comunicat.

"Vor fi mai ieftine decât motoarele cu ardere pentru toată lumea, de la bărbatul cu o dubă din Berlin până la familia care locuieşte în mediul rural din România", a spus Poliscanova.

O scădere a costului bateriilor şi utilizarea liniilor de producţie dedicate vor face automobile eletrice mai ieftine de cumpărat.

O maşină electrică, care a costat aproape 40.000 de euro înainte de impozitare în 2020, este de aşteptat să se vândă la acelaşi preţ ca un model de ardere - aproximativ 20.000 de euro - în 2026, a arătat studiul.

Maşinile electrice vor reprezenta 50% din vânzările noi până în 2030 şi 85% până în 2035 dacă politicile rămân aceleaşi. Dar acestea ar putea atinge 100% până în 2035 „dacă UE va creşte limita de CO2 a vehiculelor şi va extinde politicile pentru stimularea pieţei, se mai precizează în studiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici