Svante Pääbo a câştigat Premiul Nobel pentru medicină

Svante Pääbo a câştigat Premiul Nobel pentru medicină după„descoperirile sale privind genomul hominizilor dispăruţi şi evoluţia umană”, a anunţat CNN.

1947 afișări
Imaginea articolului Svante Pääbo a câştigat Premiul Nobel pentru medicină

Presidential Lecture: A Neandertal Perspective on Human Origins

Comitetul Nobel a spus că Pääbo, un genetician suedez, „a realizat ceva aparent imposibil” atunci când a secvenţiat primul genom de neanderthal şi a descoperit că Homo sapiens s-a încrucişat cu oamenii de Neanderthal.

Dovezile descoperirii sale au apărut pentru prima dată în 2010, după ce Pääbo a utilizat metode de extragere, secvenţiere şi analiza ADN-ului antic din oasele de Neanderthal.

Datorită muncii sale, oamenii de ştiinţă pot compara genomul de Neanderthal cu înregistrările genetice ale oamenilor vii de astăzi din specia Homo Sapiens Sapiens. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici