Tehnologia înfricoşătoare a armatei americane: Glonţul inteligent care îşi poate schimba direcţia pentru a urmări o ţintă în mişcare - VIDEO

O agenţie de cercetare a armatei americane, Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), a dat publicităţii o înregistrare video în care prezintă gloanţe inteligente care îţi pot schimba traiectoria pentru a lovi o ţintă în mişcare.

39648 afișări
Imaginea articolului Tehnologia înfricoşătoare a armatei americane: Glonţul inteligent care îşi poate schimba direcţia pentru a urmări o ţintă în mişcare - VIDEO

Tehnologia înfricoşătoare a armatei americane: Glonţul inteligent care îşi poate schimba direcţia pentru a urmări o ţintă în mişcare - VIDEO (Imagine: Hepta)

Potrivit iflscience.com, cel mai probabil proiectilele sunt capabile să îşi schimbe direcţia utilizând mici "aripioare" plasate pe marginile glonţului, îndreptându-se spre ţinta în mişcare care este urmărită cu ajutorul unor lasere. DARPA nu a oferit niciun detaliu privind tehnologia, care este cunoscută sub numele EXACTO, din motive lesne de înţeles, comentează sursa citată.

Videoclipul dat publicităţii arată că o armă cu gloanţe care îşi pot schimba traiectoria poate fi utilizată nu doar de lunetişti cu experienţă, ci chiar şi de novici. Gloanţele inteligente nu doar măresc gradul de acurateţe al lovirii ţintei, ci măresc şi distanţa de la care ţinta poate fi lovită.

"EXACTO a demonstrat ceea ce cândva era considerat imposibil: ghidarea continuă a unui glonţ de calibru mic către ţintă", a explicat Jerome Dunn, manager de proiect în cadrul DARPA. "Această demonstraţie, utilizând o armă standard, a arătat că tehnologia EXACTO este capabilă să lovească o ţintă în mişcare şi evazivă cu o acurateţe foarte mare, de la distanţe mari, lucru imposibil pentru un lunetist care trage cu gloanţe clasice", a mai spus Dunn.

Testele au fost efectuate în luna februarie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici