Un asteroid de mărimea unui autobuz a trecut vineri foarte aproape de Pământ -VIDEO

Un asteroid de mărimea unui atobuz a trecut vineri foarte aproape de Pământ, au anunţat experţi din cadrul Minor Planet Center, un organism care urmăreşte obiecte din sistemul solar, dând asigurări că nu a fost deloc îngrijorat de posibilitatea unui eventual impact.

2259 afișări
Imaginea articolului Un asteroid de mărimea unui autobuz a trecut vineri foarte aproape de Pământ -VIDEO

Un asteroid de mărimea unui autobuz a trecut vineri foarte aproape de Pământ (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Asteroidul, cunoscut sub numele 2012 BX34, măsoară între şase şi 19 metri în diametru, a declarat Gareth Williams, directorul asociat al acestui organism cu sediul în Statele Unite.

Obiectul, care a apărut brusc miercuri în câmpul de observaţie al unui telesop din Arizona (sud-vest), s-a apropiat vineri, la ora 15.00 GMT (17, ora României), la 60.000 de kilometri de Terra a precizat Williams, adăugând că o coliziune "a fost evitată cu puţin".

Agenţia spaţială americană a anunţat joi pe Twitter că asteroidul "va trece fără probleme pe lângă Terra pe 27 ianuarie".

Gareth Williams a explicat că obiectul a putut fi detectat doar în momentul în care se afla foarte aproape de Pământ, din cauză că este foarte mic. El a apreciat că deşi faptul că obiectul aproape s-a "şters" de Terra a fost o surpriză, acest lucru nu este întru totul neobişnuit.

"Anul trecut am observat aproximativ 30 de obiecte care au trecut prin orbita lunii", a adăugat expertul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici