Un astronaut NASA, pe 5 iulie, la Bucureşti

Astronautul Agenţiei spaţiale americane (NASA) Guion S. Bluford, care are în portofoliu 144 de misiuni de luptă pentru US Air Force şi patru misiuni în spaţiu, va susţine o conferinţă pe 5 iulie, în Capitală, în cadrul Bucharest International Forum, informează organizatorii - Forum Invest.

383 afișări
Imaginea articolului Un astronaut NASA, pe 5 iulie, la Bucureşti

Un astronaut NASA, pe 5 iulie, la Bucureşti (Imagine: www.wikipedia.org)

Cu patru misiuni la bordul navetelor spaţiale Challenger şi Discovery, Guion S. Bluford este şi primul afro-american care a zburat în spaţiul cosmic, în 1983, cu ocazia primei lansări nocturne a unei navete spaţiale a NASA.

Unul dintre actorii principali ai programului spaţial american în perioada aşa-zisului "Război al Stelelor" - programul de înarmare spaţială lansat de preşedintele Ronald Reagan, destinat câştigării supremaţiei mondiale în faţa Uniunii Sovietice, astronautul Guion S. Bluford vine pentru prima dată la Bucureşti, la invitaţia Forum Invest.

Pe 5 iulie, de la ora 9.00, la hotelul Radisson, Guion Bluford va vorbi despre cele 688 de ore petrecute în spaţiul cosmic, despre cum este să fii selectat dintre peste 10.000 de aplicanţi pentru a participa la o misiune spaţială, despre antrenamentele sale extreme timp de peste 30 de ani, gestionarea fricii, cum se ating obiectivele imaginate şi neimaginate şi despre cât de reale sunt teoriile privind o iminentă catastrofă provocată de exploziile solare.

Astăzi, la 50 de ani de la prima ieşire a omului în spaţiul cosmic şi în plină criză economică, bugetul NASA însumează peste 19 miliarde de dolari. Guvernul american demarează un proiect de încurajare a investiţiilor private în construirea şi lansarea navetelor spaţiale comerciale, iar Rusia îşi dublează bugetul alocat activităţilor spaţiale.

Vizita lui Guion Bluford face parte din programul "Lideri Mondiali la Bucureşti", demarat de Forum Invest în anul 2003, şi are loc în cadrul Bucharest International Forum, ce se va desfăşura în perioada 4 - 31 iulie 2011.

Bucharest International Forum, aflat la prima ediţie, este un program de evenimente ce se derulează de-a lungul unei luni întregi, dedicate agriculturii sud-est europene, potenţialului de dezvoltare urbană, oportunităţilor comerciale în Europa de sud-est, rolului societăţilor de investiţii financiare în regiune, Parteneriatului strategic cu ţările membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului şi Rolului Chinei în Europa de Sud-Est. Evenimentul include şi o componentă de dezbateri dedicate nevoii de leadership şi performanţă în societatea românească, dialogului interreligios în regiune şi, nu în ultimul rând, aduce la Bucureşti o delegaţie de jurnalişti din 10 ţări europene, pentru a participă la întâlnirile din cadrul Forumului.

Concluziile evenimentului vor fi analizate în perioada 28 - 31 iulie, în cadrul unei reuniuni de elită a unor înalţi factori de decizie din Europa Centrală şi de Sud-Est, la Geneva.

În regiune există o tradiţie a organizării de evenimente similare: Vienna Economic Forum (Austria), Sankt Petersburg Economic Forum - Rusia (eveniment coordonat de premierul rus Vladimir Putin), Krynica Economic Forum (Polonia).

Forum Invest este unul din cei mai importanţi organizatori de evenimente internaţionale de business din Europa. În cei peste 13 ani de funcţionare, peste 6.000 de personalităţi politice, oameni de afaceri, lideri de opinie, analişti şi jurnalişti din toată lumea, au participat la evenimentele Forum Invest, organizate în peste 20 de locuri din toată lumea. Prin invitarea la Bucureşti a unor personalităţi de renume mondial (laureaţi ai Premiului Nobel, şefi de state şi de guverne, analişti şi teoreticieni de business de prim rang), Forum Invest îşi propune să transforme Bucureştiul într-un centru regional de reflecţie şi promovare a politicilor eficiente de business, în beneficiul imaginii internaţionale a României şi a mediului local de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici