Un centru de radioterapie de 13 milioane euro va fi construit în curtea SJU Suceava de o firmă din Cluj

Un centru de radioterapie va fi construit la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava de către o firmă din Cluj, care a cesionat o suprafaţă de o mie de metri pătraţi în curtea unităţii sanitare, valoarea investiţiei fiind de 13 milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

766 afișări
Imaginea articolului Un centru de radioterapie de 13 milioane euro va fi construit în curtea SJU Suceava de o firmă din Cluj

Un centru de radioterapie de 13 mil. euro va fi construit în curtea SJU Suceava de o firmă din Cluj (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Râmbu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că demersurile pentru înfiinţarea unui centru de radioterapie la Suceava au început în 2013, ţinându-se cont de incidenţa bolilor oncologice în România, iar contractul a fost semnat, luni, după doi ani, cu firma Lotus SRL din Cluj- Napoca.

El a precizat că suprafaţa de teren concesionată de firma clujeană este situată în curtea spitalului vechi, iar construcţia şi dotarea centrului de radioterapie va costa aproximativ 13 milioane de euro.

Unul dintre reprezentanţii firmei din Cluj-Napoca, Antoaneta Roca, a spus că în România sunt circa 600.000 de persoane diagnosticate cu cancer şi că în fiecare an se înregistrează peste 80.000 de cazuri noi de cancer, iar peste jumătate dintre pacienţi au nevoie de radioterapie, în ţară fiind puţine astfel de centre.

Ea a precizat că investiţia de la Suceava era necesară pentru că în regiune este doar un singur astfel de centru la Iaşi, ceea ce face ca listele de aşteptări să fie foarte lungi.

Conform sursei citate, realizarea unui centru de radioterapie la Suceava va reduce timpul de aşteptare pentru pacienţii oncologici din judeţul Suceava, existând posibilitatea de a fi ajutaţi şi pacienţii din Ucraina sau din Republica Moldova.

Roca a mai spus că echipa medicală a centrului de radioterapie va fi formată pentru început din medici, fizicieni şi asistenţi medicali de la Iaşi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, la rândul său, că judeţul are o populaţie numeroasă, iar incidenţa bolilor oncologice este mare, arătând că o astfel de investiţie era necesară, iar soluţia nu era în zona publică, ci în cea privată.

“Soluţia corectă pe care am găsit-o este concesiunea unui teren, pe care astăzi o şi aprobăm şi o validăm prin semnarea contractului, iar din zona privată va veni partea financiară, partea de organizare, partea de dotare cu resursă logistică materială şi umană”, a spus Nechifor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici