Un vaccin pe bază de celule suşă, împotriva cancerului la colon

Un vaccin pe bază de celule suşă a înregistrat rezultate promiţătoare împotriva cancerului la colon, ajutând sistemul imunitar să identifice şi să atace tumorile din organism, informează express.co.uk.

158 afișări
Imaginea articolului Un vaccin pe bază de celule suşă, împotriva cancerului la colon

Un vaccin pe bază de celule suşă, împotriva cancerului la colon

Cercetătorii din Statele Unite ale Americii şi China au demonstrat că celulele suşă embrionare pot să ajute organismul să lupte eficient împotriva cancerului la colon.

Testele efectuate pe şoareci au relevat faptul că noul vaccin stimulează răspunsul antitumoral din partea organismului. Cercetătorii speră să demonstreze în viitorul apropiat că aceste celule suşă embrionare pot fi utile şi în combaterea altor tipuri de cancer.

Zihai Li, de la Stem Cell Institute din cadrul Universităţii Connecticut din Statele Unite, autorul studiului, a declarat: "Această descoperire deschide o nouă cale în cercetările pentru descoperirea unui vaccin împotriva cancerului".

Deşi acest studiu a fost primul care a demonstrat rolul celulelor suşă umane în conceperea vaccinurilor împotriva cancerului la colon, specialiştii britanici consideră că vor mai trece câţiva ani până când un astfel de tratament va putea fi folosit pe oameni.

Studiul a fost publicat în revista de specialitate Stem Cells.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici