Un virus de 48.500 de ani a fost reînviat din permafrostul siberian

Şapte tipuri de virusuri care au stat îngheţate în permafrostul siberian timp de mii de ani au fost readuse la viaţă.

7563 afișări
Imaginea articolului Un virus de 48.500 de ani a fost reînviat din permafrostul siberian

Sursa Foto - National Geographic

Şapte virusuri din permafrostul siberian au fost readuse la viaţă şi s-au replicat singure în laborator, inclusiv cel mai vechi virus reînviat până în prezent.

Cele mai tinere au fost îngheţate timp de 27.000 de ani, în timp ce cel mai vechi a stat în gheaţă timp de 48.500 de ani - ceea ce îl face cel mai vechi virus resuscitat până acum, transmite NewScientist

"48.500 de ani este un record mondial", spune Jean-Michel Claverie de la Universitatea Aix-Marseille din Franţa, care a realizat lucrarea împreună cu colegii săi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici