Un virus de plante demonstrează eficacitate în combaterea cancerelor metastatice la şoareci

  • Cercetătorii de la Universitatea din San Diego California, au utilizat nanoparticule din virusul mozaic de la fasolea chinezească pentru a creşte ratele de supravieţuire şi a suprima creşterea tumorilor la şoarecii afectaţi de diverse tipuri de cancer, inclusiv cancer de sân, colon şi ovarian.
  • Virusul nu atacă direct celulele canceroase, ci stimulează sistemul imunitar al şoarecilor pentru a viza şi distruge celulele tumorale.
  • Studiile au arătat că tratamentul cu nanoparticule după intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea tumorilor reduce creşterea tumorilor şi creşte ratele de supravieţuire, sugerând un potenţial semnificativ pentru prevenirea metastazelor.
629 afișări
Imaginea articolului Un virus de plante demonstrează eficacitate în combaterea cancerelor metastatice la şoareci

Sursa foto: Wikimedia

Cercetătorii de la Universitatea din San Diego California au descoperit că un virus care infectează plantele de fasole chinezească arată promisiuni semnificative în combaterea diferitelor tipuri de cancere metastatice la şoareci, scrie Science Alert. Ei au observat cum nanoparticulele derivate din virusul mozaic de la fasolea chinezească măresc ratele de supravieţuire şi suprimă sistemic creşterea tumorilor la şoarecii afectaţi de cancere precum cel de sân, colon şi ovarian.
 
Acest virus mozaic, un patogen al plantelor specific pentru fasolea chinezească, nu atacă direct celulele canceroase, ci acţionează ca un agent de imunoterapie. Acesta declanşează sistemul imunitar pentru a viza şi distruge celulele canceroase. Cercetarea, condusă de nanoinginerul Nicole Steinmetz, se concentrează pe utilizarea acestor nanoparticule virale pentru a modula răspunsul imun, determinându-l să combată eficient tumorile.
 
Studiile anterioare ale echipei lui Steinmetz au demonstrat că injecţia directă a acestor nanoparticule în tumori ar putea preveni răspândirea şi recurenţa cancerului. Noul studiu sugerează că livrarea sistemică a nanoparticulelor poate inhiba, de asemenea, metastaza şi poate îmbunătăţi ratele de supravieţuire pentru diferite tipuri de cancer. Această abordare sistemică ajută sistemul imunitar să elimine boala înainte ca metastazele să se formeze şi să se stabilizeze.
 
În experimentele lor, cercetătorii au cultivat plante de fasole chinezească infectate cu virusul mozaic pentru a recolta milioane de nanoparticule virale. Acestea au fost apoi injectate în şoareci, după care, o săptămână mai târziu, au testat şoarecii cu tumori metastatice, inclusiv cancer de sân, de colon şi ovarian, precum şi melanom. Şoarecii trataţi au prezentat o creştere redusă a tumorilor şi rate de supravieţuire mai mari comparativ cu grupurile de control netratate. Acest efect a persistat chiar şi o lună mai târziu.
 
De asemenea, studiul a explorat eficacitatea nanoparticulelor după intervenţii chirurgicale, constatând că şoarecii trataţi au prezentat o creştere mai mică a tumorilor şi rate de supravieţuire mai mari, indicând potenţialul de a preveni metastazele după îndepărtarea tumorii.
 
Deşi rezultatele sunt promiţătoare, sunt necesare studii suplimentare pentru a înţelege mecanismul din spatele acestor rezultate şi pentru a asigura siguranţa tratamentului la alte animale, pregătind calea pentru eventuale studii clinice la oameni. Studiul a fost publicat în revista Advanced Science.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici