Wikipedia va conţine o bibliotecă a genelor umane

O echipă de cercetători americani a introdus online, în cadrul enciclopediei participative Wikipedia, premisele unei vaste biblioteci având ca temă genele umane.

208 afișări
Imaginea articolului Wikipedia va conţine o bibliotecă a genelor umane

Wikipedia va conţine o bibliotecă a genelor umane

"În genomul uman există aproximativ 25.000 de gene. Noi avem deja circa 9.000 de articole", a declarat pentru AFP Andrew Su, unul dintre autorii proiectului "Gene Wiki", pus în aplicare de Institutul de genetică al fundaţiei de cercetare Novartis din San Diego (California).

"Scopul nostru este acela de a furniza un punct de plecare informaţional uniform pentru toate genele. Apoi, comunitatea va îmbogăţi conţinutul, îl va corecta sau completa", potrivit principiilor enciclopediei participative, a adăugat el.

Un alt proiect de care se ocupă o echipă de cercetători de la spitalul de copii din Boston şi de la facultatea de medicină de la Harvard (Massachusetts) a conceput o hartă mondială, actualizată în timp real, a bolilor şi epidemiilor. "HealthMap.org" localizează cazurile de meningită, tuberculoză sau alte maladii infecţioase şi contagioase.

"Aceste surse de informare de pe internet pot juca un rol important în detectarea rapidă şi gestionarea declanşării maladiilor, graţie unor informaţii foarte locale şi extrem de exacte", a asigurat John Brownstein, unul din responsabilii cu acest proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici