A murit Ioannis Costopoulos, unul dintre cei mai mari bancheri din Grecia şi cel care a adus Alpha Bank în România

Bancherul grec Ioannis Costopoulos, preşedinte onorific al boardului de directori Alpha Bank, a murit marţi în Atena la vârsta de 83 de ani, scrie Ziarul Financiar.

1054 afișări
Imaginea articolului A murit Ioannis Costopoulos, unul dintre cei mai mari bancheri din Grecia şi cel care a adus Alpha Bank în România

Costopoulos a jucat un rol crucial în ascensiunea pe care a înregistrat-o Alpha Bank în Grecia, devenind în ultimele decenii cea mai mare bancă la nivel naţional.

Contemporanii săi spun că a fost unul dintre cei mai importanţi bancheri din Grecia postbelică, contribuind masiv la modernizarea sistemului bancar.

Din 1996 până în 2005, Costopoulos a fost preşedinte al boardului de directori şi CEO al Alpha Bank. De asemenea, el a înfiinţat în 1993 prima filială a unei bănci străine în România, prin Banca Bucureşti, care şi-a început activitatea un an mai târziu.

Costopoulos i-a recrutat de la Bancorex pe Dan Pascariu, preşedintele băncii, şi pe Radu Graţian Gheţea, prim-vicepreşedinte, pentru a conduce şi a pune pe picioare operaţiunile. Citeşte mai departe....

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici