Ai un copil temperamental? Atenţie, prezintă un risc ce îi poate afecta sănătatea. IATĂ ce trebuie să faci

  • Copiii temperamentali au un risc crescut de a se hrăni cu alimente nesănătoase
  • Keren Rosner, psiholog: Dacă ai un comporament permisiv, cel mic va abuza
  • Părinţii trebuie să îi înveţe pe cei mici să-şi dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase
  • Intră în responsabilitatea ta de părinte ca micuţul să-şi dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase
501 afișări
Imaginea articolului Ai un copil temperamental? Atenţie, prezintă un risc ce îi poate afecta sănătatea. IATĂ ce trebuie să faci

Părinţii încearcă să-i liiştească pe copiii, cumpărându-le alimente nesănătoase

Psihologul Keren Rosner îţi dă un sfat. Să-i oferi copilului, încă de mic, o educaţie adecvată. Pentru că numai aşa poţi să-i modelezi temperamentul. Cât de important este acest aspect în creşterea copilului?
 
Copilul tău este agitat, se înfurie repede şi nu poţi să-i intri cu nimic în voie? Ai recurs la a-i cumpăra mâncare gustoasă, dar nesănătoasă pentru a-l linişti? Dacă ai procedat aşa, află că nu este bine. Cel mic va învăţa de la tine că mâncarea îl alină atunci când este supărat.
 
Un studiu recent, realizat de cercetători norvegieni, sugerează că, dacă sunt temperamentali, copii sunt mult mai vulnerabili la a se hrăni nesănătos. Iar dacă eşti părinte, eşti responsabil cu siguranţă de obiceiurile alimentare pe care copilul tău şi le creează pentru că tu faci cumpărăturile şi îi pregăteşti masa. 
 
Nu uita! Comportamentul copilului tău te afectează şi pe tine. Dacă el trăieşte în armonie cu tot ce-l înconjoară, şi tu eşti un părinte fericit. 
 
„Dacă educaţia este permisivă, copiii vor fi influenţati de fondul temperamental şi vor reacţiona vehement atunci când nu le place ceva. Vor fi revendicativi, selectivi, opozanţi. Dacă un copil are o toleranţă scăzută la aşteptare sau nu doreşte să mânânce ceea ce părintele îi oferă, şi acest lucru i se permite, el va refuza şi va abuza de acest comportament”, a spus psihologul Keren Rosner. 

Sfatul psihologului ar fi următorul: „Educaţia ar fi bine să se bazeze pe argumente şi control”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici