Centenarul României moderne, reflectat de Mihai Tatulici în „Tezaurul gastronomiei româneşti”

În aceste zile a apărut în librării o carte mai puţin obişnuită care va reflecta istoria de aproape 100 de ani a României moderne printr-un album al artei culinare numit „Tezaurul gastronomiei româneşti - borşuri şi ciorbe”. Autor: Mihai Tatulici.

797 afișări
Imaginea articolului Centenarul României moderne, reflectat de Mihai Tatulici în „Tezaurul gastronomiei româneşti”

Albumul va fi lansat vineri, 28 aprilie

Lucrarea - care va fi lansată oficial vineri, 28 aprilie - se încadrează în multitudinea de proiecte dedicate împlinirii a 100 de ani de la crearea statului modern România, pe care o vom aniversa la 1 Decembrie 2018.

Volumul „Tezaurul gastronomiei româneşti - borşuri şi ciorbe” cuprinde totalitatea reţetelor create în spaţiul României Mari de la începuturi şi pînă astăzi. Potrivit promotorilor acestui album, lucrarea conţine 184 de reţete de bază şi 424 de variante ale acestora. La lansare va fi prezentată celebra „ciorbă de nimicuri”, creată în portul Corabia la 1880 - oraş deaspre care aflăm că avea, atunci, nu mai puţin de opt cazinouri.

Cât despre „ciorba de nimicuri”, relatările vremii citate de autor arătau că, deşi era mâncarea hamalilor (adică a „parlangiilor” care urcau grânele pe şlepuri), a fost repede adoptată de boierii olteni care o consumau cu mare plăcere în localurile din zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici