CEVA, UNDEVA, RUSIA TOT VA OBŢINE. Radu Magdin, analist de politică externă: „Asistăm practic la regândirea unei noi realităţi politice globale. Rusia îşi permite din ce în ce mai multe lucruri în cartier!”

  • Radu Magdin: „Faptul că americanii îi bagă în seamă pe ruşi la acest nivel, este o victorie strategică a ruşilor”
  • Radu Magdin: „Formatele bilaterale sunt cele cheie, cele importante. Trebuie să înţelegem că şi marile puteri au o energie limitată.”
  • Radu Magdin: „Familia noastră de bază, UE şi NATO, are toată disponibilitatea de a rămâne solidară, dar se simte parţial vulnerabilă din cocktailul de crize cu care ne confruntăm”
  • Radu Magdin: „În momentul de faţă ruşii par, nu că domină, dar par că sunt un factor care nu poate fi ignorat şi, în consecinţă, ceva tot vor obţine”
27410 afișări
Imaginea articolului CEVA, UNDEVA, RUSIA TOT VA OBŢINE. Radu Magdin, analist de politică externă: „Asistăm practic la regândirea unei noi realităţi politice globale. Rusia îşi permite din ce în ce mai multe lucruri în cartier!”

CEVA, UNDEVA, RUSIA TOT VA OBŢINE. Radu Magdin, analist de politică externă: „Asistăm practic la regândirea unei noi realităţi politice globale. Rusia îşi permite din ce în ce mai multe lucruri în cartier!”

Radu Magdin, analist de politică externă, vorbeşte în emisiunea „InSecuritate”, de la Aleph News, despre o realitate politică globală în plină regândire, una în care Rusia pare că deţine iniţiativa comunicării în spaţiul public. 
 
Unde sunt America şi Uniunea Europeană în această ecuaţie a regândirii politicii globale şi a schimbării planului de influenţă? O analiză despre echilibrul strategic, securitatea europeană şi cocktailul de crize care se revarsă peste NATO şi UE.
 
Radu Magdin: „În tot acest timp, lumea devine din ce în ce mai multipolară, s-a ridicat China!”
 
„Aş spune că asistăm practic la regândirea unei noi realităţi politice globale, comparativ cu anii cu care ne-am obişnuit. Am avut două decenii de claritate strategică, lucrurile erau clare - America era foarte puternică şi prioritar toată lumea se uita la America pentru felul în care merge lumea. Au urmat apoi anii 2010 în care America a rămas puternică, comparativ, în care am fost afectaţi cu toţii şi am plătit pentru criza economică şi ulterior am intrat în criza aceasta sanitară care antrenează un alt gen de competiţie, cea a relansării economice în criză. 
În tot acest timp, lumea devine din ce în ce mai multipolară, s-a ridicat China. Sesizând faptul că America pivotează spre Asia, Rusia îşi permite din ce în ce mai multe lucruri în cartier. Suntem într-un moment în care liderii politici vestici, familia noastră de bază UE şi NATO are toată disponibilitatea de a rămâne solidară, de a-şi păstra setul de valori, dar se simte parţial vulnerabilă din cocktailul de crize cu care ne confruntăm.” 
 
Radu Magdin: „Rusia impune pe agenda publică internaţională”
 
„Multă lume nu înţelege că nici nu trebuie să iasă mare lucru din aceste negocieri. Simplul fapt că Rusia impune pe agenda publică internaţională, că dă drumul la o muzică pe care noi dansăm, chiar dacă noi dansăm mai bine pe muzica respectivă, e muzica lor. Contează foarte mult cine pune în faţă un draft. Din păcate, în momentul de faţă ruşii par, nu că domină, dar par că sunt un factor care nu poate fi ignorat şi, în consecinţă, ceva tot vor obţine.” 
 
Radu Magdin: „Faptul că americanii îi bagă în seamă pe ruşi la acest nivel, este o victorie strategică a ruşilor”
 
„Eu cred că, în esenţă, fiecare l-a salutat pe celălalt, dar de la distanţă. Din ciclul, fiecare s-a suit pe cal, şi-a arătat armura, dar nu am văzut cu adevărat o încrucişare a spadelor. Felul în care fiecare s-a poziţionat la aceste negocieri, făcea imposibil progresul. (…) Şi simplul fapt că există  aceste discuţii ca percepţie, este o mare victorie pentru Rusia. Pentru că Rusia este băgată în seamă. Faptul că americanii îi bagă în seamă pe ruşi la acest nivel, este o victorie strategică a ruşilor”, conchide Radu Magdin, analist de politică externă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici