COMENTARIU Sorin Avram: Poftim la tablă, domnule ministru Cîţu

7410 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Poftim la tablă, domnule ministru Cîţu

COMENTARIU Sorin Avram

Numai mâine nu-i poimâine şi va începe noul an şcolar. Cum, încă nu se ştie. Pare-se că se va merge pe varianta jumătate dintre elevi în clasă, cealaltă jumătate online, iar după o săptămână cele două echipe vor face rocada. În aceste condiţii e de presupus că televiziunea publică va relua emisiunea ”Teleşcoală”. Probabil că elevii de la liceele cu profil economic din ţară s-ar simţi onoraţi dacă una dintre lecţii le-ar fi predată de ministrul de Finanţe, Florin Cîţu. Probabil că elevii s-ar simţi încântaţi să afle cum stă treaba cu economia reală în aceste vremuri tulburi chiar de la ministrul Finanţelor. 
 
Prezent în studioul ”Teleşcolii”, domnul Cîţu va avea posibilitatea să le explice elevilor cum, datorită priceperii sale, ţine în frâu deficitul comercial şi cum reuşeşte să se împrumute de pe pieţele internaţionale cu dobânzi avantajoase. Cum, datorită muncii sale susţinute, reuşeşte să treacă România prin furtuna creată de epidemia de COVID şi să ajute să reziste firmele puse la grea încercare. Cum, datorită talentului său, va creşte gradul de absorbţie al fondurilor europene şi astfel va ploua peste ţară cu miliarde de euro, făcând posibilă înregistrarea unor recolte bogate de autostrăzi, spitale regionale şi reţele de utilităţi.
 
Poate că elevii vor fi străbătuţi de un sentiment patriotic nemaiîntâlnit după ce-l vor auzi pe domnul Cîţu, spunând, aşa cum a făcut-o recent, că ”toată situaţia economică este peste aşteptări. Aşa cum ne uitam în ianuarie, în martie, vedeam lucrurile negativ, economia a răspuns foarte bine, măsurile pe care le-am luat au avut impact pozitiv, vedem că sunt  zone din economie unde se întoarce creşterea economică, vedem  zone de consum, avem o creştere în continuare”.
 
După aceea, domnul ministru va putea să le explice elevilor, pe înţelesul lor, ce face fiecare angajat din uriaşul aparat de lucru al Ministerului de Finanţe pentru salariul frumos pe care-l încasează şi pe care l-a primit întreg chiar şi atunci când s-a făcut că lucrează de acasă în timpul stării de urgenţă. În fine, Florin Cîţu va trebui să le spună copiilor şi ce fac secretarul general, cei patru secretari de stat şi cei doi secretari adjuncţi pentru salariile lunare de peste 10.000 de lei şi pentru celelalte avantaje pe care le-aduc funcţiile. 
 
La final, Florin Cîţu va fi obligat să le explice elevilor cum naiba, în ciuda acestor realizări de excepţie şi a boieriei care domneşte în Ministerul de Finanţe, alocaţiile lor de numai 150 de lei nu se vor dubla acum, aşa cum spune legea, ci vor creşte eşalonat până în 2022. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici