Direcţia de Sănătate Publică Teleorman despre adolescentul mort de gripă: Nu putea fi vaccinat

Tânărul de 17 ani din judeţul Teleorman care a murit din cauza gripei nu putea fi vaccinat, deoarece avea o boală genetică gravă, cu contraindicaţie pentru vaccinare, susţine DSP Teleorman.

1177 afișări
Imaginea articolului Direcţia de Sănătate Publică Teleorman despre adolescentul mort de gripă: Nu putea fi vaccinat

Direcţia de Sănătate Publică Teleorman despre adolescentul mort de gripă: Nu putea fi vaccinat

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de conducerea DSP Teleorman, tânărul de 17 ani din localitatea Gălăteni era în evidenţa medicului de familie cu o boală rară, genetică.

”Pacientul nu a fost vaccinat deoarece boala de bază pe care o avea reprezenta contraindicaţie pentru vaccinare.Pacientul s-a prezentat în serviciul de urgenţă al SJU Alexandria, la UPU, în data de 13 ianuarie 2019, la ora 14.54. Medicul pediatru aflat de gardă a decis transferul de urgenţă al copilului la Spitalul <Grigore Alexandrescu> din Bucureşti, având în vedere gravitatea cazului; pacientul prezenta obezitate, hepatomegalie şi insuficienţă respiratorie acută. A fost transferat la ora 16.00”, se arată în comunicatul citat.

La Spitalul <Grigore Alexandrescu> tânărul a fost diagnosticat cu infecţie respiratorie acută severă, fiind recoltate probe biologice, iar rezultatul de laborator a identificat 2 virusuri : infecţie cu virus sincitial respirator şi virus gripal tip A H1.

Directorul DSP Teleorman, Mioara Comana, a declarat pentru MEDIAFAX că tânărul s-a născut cu lipsa unui cromozom în organism, cu retard mintal şi obezitate.

La nivelul judeţului Teleorman s-au distribuit 27.200 de doze de vaccin antigripal, începând din luna octombrie 2018.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la opt, după decesul tânărului în vârstă de 17 ani din Teleorman.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declara că, în acest moment, nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă, precizând că este o circulaţie mai intensă a virusului gripal. De asemenea, Pintea spunea că nu a fost anunţată ca vreun spital să fi intrat în carantină.

Sorina Pintea a precizat că potrivit ultimelor date, circa 1.200.000 de persoane s-au vaccinat antigripal. De asemenea, ministrul Sănătăţii anunţă că au fost achiziţionate 1.3000.000 de doze de vaccin, iar 100.000 de doze sunt încă în stoc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici