Inundaţii şi morţi, în Insula Samos din Grecia. Bilanţul cutremurului: 2 copii au murit, după ce un zid s-a prăbuşit peste ei/ Oamenii au relatat că a fost un tsunami

Agenţia Anadolu relatează că 2 copii au murit în insula greacă Samos, în timpul cutremurului care a zguduit regiunea Mării Egee.

4748 afișări
Imaginea articolului Inundaţii şi morţi, în Insula Samos din Grecia. Bilanţul cutremurului: 2 copii au murit, după ce un zid s-a prăbuşit peste ei/ Oamenii au relatat că a fost un tsunami

Inundaţii şi morţi, în Insula Samos din Grecia. Bilanţul cutremurului: 2 copii au murit, după ce un zid s-a prăbuşit peste ei/ Oamenii au relatat că a fost un tsunami

UPDATE Doi copii în vârstă de 17 şi 15 ani, conform primelor informaţii de la Protecţia Civilă, au fost scoşi morţi, dintre ruinele din oraşul Vathi din Insula Samos.

Mai exact, potrivit primelor informaţii de la Protecţia Civilă, copiii traversau un drum îngust şi au fost zdrobiţi de un zid care s-a prăbuşit. 

 

UPDATE Grecia a anunţat că opt persoane cu fost rănite în urma cutremurului cu magnitudinea de 6,6, iar unele clădiri au înregistrat pagube considerabile. Bilanţ în creştere în Turcia, unde cel mai afectat a fost Izmir, oraş aflat pe coasta Mării Egee, la 17 km de epicentrul seismului. 

Informaţiile de până acum indică faptul că există pagube materiale grave în Samos, case distruse, o biserică dărâmată, zidul unei şcoli a căzut, şi daune semnificative la clădirile vechi din insula Chios.

Pagube considerabile aduse unor clădiri, a precizat Ministrul Dezvoltării Adonis Georgiadisn în timpul primei sale informări în Parlament.

Potrivit Samos24.gr, o mare parte din biserica Maicii Domnului din localitatea Karlovasi din Samos s-a prăbuşit. Opt persoane au fost rănite în Karlovasi.

Seismul cu magnitudinea revizuită de 6,6 pe scara Richter s-a produs vineri în Marea Egee şi s-a resimţit în Turcia şi Grecia. Vineri, 30.10.2020, ora 14.51 (ora României 13.51), a avut loc un cutremur cu magnitudinea 6,6 în largul Mării Egee Seferihisar. 

Oamenii au relatat pe reţelele sociale că apa a inundat străzile din apropierea coastei Mării Egee şi au postat imagini din Insula Samos. Ei s-au referit la apa care a depăşit malul mării, folosind termenul de tsunami. 

„Un tsunami tocmai a lovit oraşul Vathy din Samos, daune imense asupra bunurilor, doar câţiva răniţi. Guvernul grec aşteaptă al doilea tsunami”, se arată într-o relatare pe reţelele de socializare, înainte de raportările oficiale.

 

Ştire iniţială

Turcia: Cel puţin patru morţi şi 120 de răniţi în urma cutremurului 

Cel puţin patru persoane au murit, iar alte 120 au fost rănite în oraşul turc Izmir, în urma cutremurului produs în Marea Egee, conform bilanţului preliminar anunţat de autorităţi.

"Potrivit datelor preliminare, patru persoane au murit, iar alte 120 au fost rănite", a transmis Departamentul turc pentru Situaţii de Urgenţă, conform cotidianului Hurriyet.

"Suntem alături cu toate mijloacele de cetăţenii afectaţi de acest cutremur. Am luat imediat măsuri de asistenţă", a declarat preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Mai multe clădiri s-au prăbuşit în oraşul turc Izmir în urma cutremurului puternic produs vineri în Marea Egee, resimţit în Turcia şi Grecia.

Un cutremur de suprafaţă 7,0 grade a avut loc vineri în Marea Egee, în apropierea Insulei Samos (Grecia), conform Institutului american de Geofizică (USGS). Seismul a avut loc la adâncimea de doar 10 kilometri. Potrivit autorităţilor din Grecia şi Turcia, cutremurul a avut magnitudinea de 6,7 grade.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici