Imagini detaliate din SATELIT care arată colapsul vulcanului care a produs tsunamiul devastator în Indonezia

Acum două săptămâni, un tsunami vulcanic mortal a lovit în strâmtoarea Sunda din Indonezia, luând prin surprindere locuitorii insulelor Java şi Sumatra.

3851 afișări
Imaginea articolului Imagini detaliate din SATELIT care arată colapsul vulcanului care a produs tsunamiul devastator în Indonezia

Imagini incredibil de detaliate din satelit care arată colapsul vulcanului din Indonezia

Norii generaţi de vulcan au obturat observarea atentă a fenomenului, dar satelitul Planet Labs de observare a pământului a reuşit să surprindă imagini de înaltă rezoluţie ale vulcanului Anak Krakatau.

Astfel a fost observat cum conul vulcanului s-a prăbuşit şi a declanşat o alunecare subacvatică pe 22 decembrie, ducând la valuri uriaşe care nu au fost detectate de sistemele de avertizare a tsunamiurilor.

Imaginile arată cât de mult s-a schimbat vulcanul după dezastru, formarea unui golf de la colaps, împreună cu niveluri ridicate de sedimente în apele din jurul insulei.

Prima imagine este din 17 decembrie, înainte de prăbuşirea vulcanului, în timp ce a doua imagine este de la 30 decembrie, după alunecarea de teren.

Imagine: Planet Labs

 

O imagine finală capturată de SkySat Planet Labs pe 2 ianuarie este de fapt o privire mai atentă la golful care se formează, arătând o reducere a înălţimii de la 338 de metri la 110 de metri.

Tsunamiul din strâmtoarea Sunda a luat 438 de vieţi de-a lungul coastelor insulelor Java şi Sumatra, iar aproximativ 2.700 de locuinţe au fost afectate de dezastru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici