Lansare de JAZZ: Damian Drăghici la nai şi premii Grammy precum Camilo şi Botti. Aventură reuşită. După 20 de ani

Aseara a fost lansat The American Dream Album. Un eveniment Damian Drăghici. De ce? Naiul lui Drăghici intră în rezonanţă cu instrumentişti consacraţi de premii şi virtuozitate din jazzul american.

566 afișări
Imaginea articolului Lansare de JAZZ: Damian Drăghici la nai şi premii Grammy precum Camilo şi Botti. Aventură reuşită. După 20 de ani

Jazz: Damian Drăghici la nai şi premii Grammy precum Camilo şi Botti. Aventură reuşită. După 20 de ani

13 piese celebre de jazz din repertoriul unor artişti precum Charlie Parker, John Coltrane, Chick Corea sau Keith Jarrett - toate interpretate la nai. Pe acest album, Damian Drăghici cântă alături de artişti internaţionali din prima linie a genului, printre care Michel Camilo, Chris Botti, Stanley Clarke, Arturo Sandoval, Frank Gambale, Eddie Daniels, Dave Weckl şi Vinnie Colaiuta.

Practic, Drăghici îşi face damblaua de-o viaţă. Fugit din România, înainte de 1989, Drăghici a cântat la colţ de stradă până a luat o bursă americană. Acolo, nu s-a potolit. S-a îndrăgostit iremediabil de jazz. Şi, după 20 de ani de exerciţiu, sparge normele. Într-un moment în care naiul şi-a mâncat mîlaiul, el iese pe piaţă cu un album fără soţ.

Mai mult, scoate armonii dintr-un instrument care nu-i în siajul jazzului. Şi, pe timp ce a petrecut în America s-a împrietenit cu oameni ca şi el, având premii Grammy şi, uite aşa, în timp a adunat The American Dream. Drăghici a avut norocul să studieze cu Jerry Bergonzi, marele saxofonist, George Garzone, Hal Crook. Cu profesorul de la care au furat meserie Chick Corea, Mike Stern sau John Scofield, Charlie Banacos. Repet, a durat 20 de ani ca să facă jazz! Drăghici nai-jazz, cum rar auzi.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici