Medicul care şi-a construit singur un aparat ca să trateze cât mai mulţi bolnavi de COVID-19. Elon Musk l-a lăudat pe Twitter

Un medic din Canada şi-a construit singur ventilatoarele necesare pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

6795 afișări
Imaginea articolului Medicul care şi-a construit singur un aparat ca să trateze cât mai mulţi bolnavi de COVID-19. Elon Musk l-a lăudat pe Twitter

Medicul care şi-a construit singur un aparat ca să trateze cât mai mulţi bolnavi de COVID-19. Elon Musk l-a lăudat pe Twitter

Medicul Alain Gauthier din Ontario şi-a construit singur echipamentul cu care poate să trateze până la noua pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. El a învăţat singur de la un tutorial de pe Youtube realizat de o echipă de medici din Detroit în 2006.

Experţii în sănătate avertizează că nicio ţară din lume nu are suficiente ventilatoare necesare pentru cazurile grave de pneumonie, iar medicii sunt nevoiţi să găsească soluţii.

Alain Gauthier a reuşit cu ajutorul tutorialului de pe internet să mărească capacitatea de tratare a unui singur ventilator la nouă pacienţi simultan. Ei trebuie să aibă mărimea plămânilor şi capacitatea similiare. Apoi, mai multe tuburi pornesc din aparatul care funcţionează la capacitate mai mare.

Aparatul e păstrat acum pentru cel mai negru scenariu. "S-ar putea să nu mai avem alte opţiuni. Am putea să avem de ales în a găsi soluţii sau să-i lăsăm pe oameni să moară", a declarat Gauthier, care a mai încercat să construiască un aparat similiar în 2017, după atacul terorist din Las Vegas.

Elon Musk a descoperit o postare pe Twitter care descria invenţia medicului canadian şi a declarat-o interesantă, ba chiar a făcut şi câteva comentarii de ordin tehnic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici