Melbourne prelungeşte restricţiile, iar protestele continuă şi la Sydney sau Adelaide

  • Relaxarea restricţiilor se amână în Melbourne cel puţin până în octombrie.
  • Mai mulţi protestatari au fost arestaţi după încăierări cu poliţiştii.
  • Manifestaţii au loc şi la Sydney, Adelaide şi Perth.
481 afișări
Imaginea articolului Melbourne prelungeşte restricţiile, iar protestele continuă şi la Sydney sau Adelaide

Melbourne prelungeşte restricţiile, iar protestele continuă şi la Sydney sau Adelaide/ Credit foto: Profimedia

Statul Victoria a decis să prelungească restricţiile cu încă două săptămâni, urmând ca relaxarea măsurilor să se facă în etape, din octombrie. Decizia a provocat nemulţumiri în rândul oamenilor, iar protestele au degenerat la Melbourne, acolo unde 15 persoane au fost arestate sâmbătă. Nici la Sydney nu a fost linişte, iar sute de oameni au ieşit pe străzi, în semn de solidaritate.

Adriana Bora este stabilită în Australia şi crede că frustrarea oamenilor din Melbourne este amplificată şi de faptul că la Sydney sau Adelaide viaţa a revenit aproape de normal. Ca peste tot, există şi oameni care nu cred în COVID-19. Victoria a fost epicentrul celui de-al doilea val de îmbolnăviri din ţară, reprezentând 90% din cele peste 750 de decese din Australia.

 

Victoria a înregistrat sâmbătă 11 decese şi 76 noi cazuri. Numărul deceselor a trecut de 750.

„Probabil starea de frustrare care se manifestă sau pe care o observăm în Melbourne vine şi din faptul că toate celelalte state ale Australiei au reuşit cumva să oprească cel de-al doilea val.

Paznicii de securitate (din Melbourne) au interacţionat direct cu oamenii din izolare. S-a văzut o poză sau un filmuleţ în care unul din membrii de la securitate a dat o brichetă, de exemplu, unui om din izolare, adică a fost contact direct între ei. 

Dacă apar noi cazuri, imediat, chiar a doua zi, restricţiile devin foarte severe. Aici, în sud, suntem super fericiţi şi abia aşteptăm să putem să ieşim, să facem activităţi, iar în Melbourne, unde climatul este foarte asemănător, ei nu pot să se bucure de vremea bună”, a povestit românca. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici