Nou studiu despre coronavirus. Pe ce suprafaţă rezistă cel mai mult

Un studiu realizat pentru Guvernul SUA demonstrează că noul coronavirus rezistă cel mai mult pe plastic şi oţel, potrivit NBC. Coronavirusul rezistă cel mai puţin pe carton, 24 de ore. În aer, virusul poate rezista până la trei ore.

8584 afișări
Imaginea articolului Nou studiu despre coronavirus. Pe ce suprafaţă rezistă cel mai mult

Nou studiu despre coronavirus. Pe ce suprafaţă rezistă cel mai mult

Un studiu finanţat de guvernul SUA demonstrează că pe suprafeţele din plastic coronavirusul rezistă până la trei zile. La fel şi pe oţelul inoxidabil, în timp ce pe carton sau cupru rămâne doar 24 de ore.

Oamenii de ştiinţă de cele mai prestigioase universităţi americane au testat şi prezenţa virusului în aer. Au pulverizat particule contaminate în aer, pe care le-au regăsit la trei ore de la nebulizare.

Totuşi, alţi experţi spun că virusul apare în aer atunci când un pacient infectat strănută sau tuşeşte, iar aceste microparticule se pare că rezistă doar câteva secunde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici