Raluca Turcan: Eu iubesc Brâncuşi şi îmi place şi Irina Rimes

  • Raluca Turcan îndeamnă românii să îşi arate sincer, fără ipocrizie aprecierea faţă de Constantin Brâncuşi
  • Vicepremierul a îndemnat la bunătate şi toleranţă
  • Ea a adăugat că iubeşte opera marelui Brâncuşi, însă îi place şi de Irina Rimes
350 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan:  Eu iubesc Brâncuşi şi îmi place şi Irina Rimes

Raluca Turcan: Eu iubesc Brâncuşi şi îmi place şi Irina Rimes

Raluca Turcan a afirmat că ar fi frumos să îl iubim pe Constantin Brâncuşi sincer, fără ipocrizie. Vicepremierul a îndemnat la bunătate şi toleranţă. Ea a adăugat că iubeşte opera marelui Brâncuşi, însă îi place şi de Irina Rimes

„Constantin Brâncuşi spunea că «Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să poţi să vezi foarte departe». Viziunea sa despre perfecţiune şi perfecţionare este o adevărată lecţie de viaţă. Mediul în care s-a format, precum şi conceptele preluate din creaţia şi gândirea tradiţională românească, pe lângă geniul său recunoscut, sunt elemente care l-au impus drept unul dintre cei mai importanţi artişti ai lumii. Constantin Brâncuşi trebuie privit şi înţeles drept un exemplu. Cultura noastră are nevoie de astfel de exemple, are nevoie de modele. Într-un timp în care ne căutăm repere, valori, el ne reprezintă pe noi ca ţară, pe noi ca neam”, a scris Raluca Turcan, miercuri, pe Facebook.

Ea a mai spus că, la 144 de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, marele sculptor este recunoscut ca un reper al întregii lumi.

„La 144 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, îl recunoaştem drept un reper al întregii lumi. Ar fi frumos să-l iubim pe Brâncuşi sincer, nedisimulat, fără ipocrizie. De la “Muza adormită” la “Coloana infinitului”, de la Hobiţa la Bucureşti şi până oriunde pe mapamond. Vă îndemn din tot sufletul sa fiţi buni, deschişi, toleranţi. Să căutaţi frumosul aşa cum vă place fiecăruia în opera minunată a marelui Brâncuşi! Eu iubesc Brâncuşi şi îmi place şi Irina Rimes! Iubesc ce este bun, frumos şi valoros în fiecare dintre noi”, a conchis vicepremierul.

Miercuri se împlinesc 144 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi. Anul acesta, Ziua Brâncuşi a fost marcată de controverse, după ce cântăreaţa Irina Rimes a fost numită ambasador onorific al sărbătorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici