Video Ziua Naţională la Iaşi, Slatina şi Ploieşti. Mii de persoane s-au înghesuit la coadă la fasole, cârnaţi şi vin fiert, după parada militară - FOTO, VIDEO

Mii de persoane din toată ţara s-au aşezat la cozile care s-au întins pe sute de metri pentru a prinde una dintre porţiile de fasole cu cârnaţi şi vin fiert, oferite de primării cu ocazia Zilei Naţionale, după parada militară.

4999 afișări

Îmbrânceli la Iaşi, pentru o porţie de fasole cu cârnaţi

După încheierea ceremoniei dedicată Zilei Naţionale, ieşenii s-au îmbulzit la coadă la cele 5000 de porţii de fasole cu cârnaţi pregătite pentru această zi.

Ieşenii nu au avut răbdare sa stea la rând şi au început să se îmbulzească, deşi politiştii locali au încercat să îi coordoneze. Rândul s-a întins pe sute de metri, însă nu a durat mai mult de jumătate de oră până când fiecare a primit o porţie de fasole. Au fost pregatite 5000 de porţii la Cantina de Ajutor Social din Iaşi. Fasolea a fost de post însă cei care au dorit au primit şi tradiţionalii cârnaţi.

Slatina: Peste o mie de persoane au aşteptat ore în şir la coadă

Peste 1000 de slătineni au aşteptat la coadă chiar şi trei ore pentru a prinde o porţie de mâncare. Oamenii spun că nu-i deranjează să aştepte şi că statul la rând este chiar o tradiţie, de 1 Decembrie. Coada a avut mai mult de 500 de metri.

„Am fost şi altă dată, în alţi ani, şi cred că merită aşteptarea, de ce nu? Este o organizare foarte bine venită pentru cetăţenii din Slatina, care abia aşteaptă. Mâncarea e gustoasă, ştim de anul trecut”, a declarat un pensionar, care aştepta alături de soţia sa să le vină rândul la servit.

Vremea bună din dimineaţa zilei de 1 Decembrie a făcut ca numărul persoanelor, care aşteptau la coadă să primească fasole cu cârnaţi şi vin fiert, să depăşească cifra estimată de organizatori, care se temeau că mâncarea nu va ajunge pentru toţi. Până la urmă, fiecare dintre slătinenii care au aştepta la coadă a primit mult-dorita mâncare tradiţională de Ziua Naţională.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a asigurat că autorităţile erau pregătite să suplimenteze porţiile de mâncare, dacă ar fi fost cazul.

„Chiar dacă este un pic mai frig, soarele străluceşte deasupra Slatinei şi deasupra întregii Românii. La mulţi ani România! Au fost alocaţi aproximativ opt mii de lei pentru această manifestare. Am pregătit peste o mie de porţii de fasole cu cârnaţi. Ca în fiecare an, şi Slatina pregăteşte de 1 Decembrie această mâncare tradiţională. Într-adevăr, se pare că sunt mai mulţi oameni decât porţii, dar nu este nicio problemă, vom suplimenta porţiile, fără doar şi poate, şi nimeni nu va pleca fără să îşi ia porţia de fasole cu cârnaţi”, a spus primarul Slatinei, Emil Moţ.

Cozi interminabile şi la Ploieşti. După defilare, s-au format rânduri de sute de metri şi la cele două corturi unde municipalitarea a oferit tradiţionala fasole cu cârnaţi. Potrivit bucătăreselor, au fost pregătite 3000 de porţii, folosindu-se 150 de kilograme de fasole.

Mâncarea a fost gătită în două zile. Anul acesta, spre deosebire de anii trecuţi, Primăria a luat decizia să nu mai ofere şi vin fiert.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici