Ce salarii au hackerii ruşi care au stins lumina în Costa Rica

Grupul Conti, cu baza în Rusia, l-a silit pe preşedinteţe ţării, Rodrigo Chaves, să declare stare de urgenţă, din cauza unui atac grav provocat şi revendicat imediat de colectivul de hackeri.

7521 afișări
Imaginea articolului Ce salarii au hackerii ruşi care au stins lumina în Costa Rica

Ce salarii au hackerii ruşi care au stins lumina în Costa Rica

Un raport descrie modul de operare al colectivului care tocmai a lovit Costa Rica. Hackerii au ales să întreprindă un război cibernetic în apărarea Rusiei lui Vladimir Putin, dar vor să arate prin ransomware că pot aduce prejudicii oricărui stat.

De aproximativ 4 ani, aceşti piraţi cibernetici au fost autorii principalelor atacuri comise împotriva Occidentului şi folosesc ransomware ca armă pentru a lovi.

Este vorba despre un malware (virus de computer) care limitează accesul la orice dispozitiv infectat, folosit în general ca „răpitor virtual”, apoi cere victimei o răscumpărare, fie că este o instituţie, o administraţie publică sau o companie privată. Acest tip de atac cibernetic a crescut exponenţial în perioada pandemiei.

AICI, totul despre cum funcţionează şi cum este organizat grupul Conti, care are sute de angajaţi plătiţi regeşte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici