Elon Musk, CEO-ul companiei Neuralink, îşi propune să implanteze microcipuri în creier

  • Elon Musk este CEO-ul companiei Neuralink
  • Neuralink se ocupă cu dezvoltarea tehnologiei de interfaţă neuronală
  • Tehnologia, considerată revoluţionară, va ajuta la studierea şi tratarea bolilor neurologice
7722 afișări
Imaginea articolului Elon Musk, CEO-ul companiei Neuralink, îşi propune să implanteze microcipuri în creier

Antreprenorul de succes Elon Musk, CEO-ul Neuralink, îşi doreşte să ajungă la o simbioză între creierul uman şi inteligenţa artificială, scrie Aleph News, care citează Business Insider. Aşa că echipa lui Musk, de la Neuralink, lucrează în prezent la dezvoltarea unei tehnologii revoluţionare, de interfaţă neuronală.

Prin intermediul unor microcipuri implantate în creier, cercetătorii vor putea să înregistreze şi să stimuleze activitatea creierului.

Compania Neuralink a fost fondată de Elon Musk în 2016. În 2019, el declara că scopul companiei este de a monitoriza ”riscul existenţial asociat cu superinteligenţa artificială”. Conform opiniei sale, ”nu vom putea fi mai deştepţi decât un supercomputer digital, aşa că, dacă nu îi poţi învinge, alătură-te lor”.

Elon Musk susţinea în 2020 că în curând oamenii vor putea ”salva şi reda amintiri” sau vor putea comunica telepatic cu maşina lor. Experţii, totuşi, se îndoiesc că aceste afirmaţii vor deveni realitate.

Microcipul pe care îl dezvoltă cei de la Neuralink are dimensiunea unei monede şi va putea fi încorporat în craniul unui pacient. Acest cip va fi conectat la creierul uman prin intermediul unor fire de 20 de ori mai subţiri decât un fir de păr. Firele sunt echipate cu 1.024 de electrozi care pot monitoriza activitatea creierului şi, speră cei de la Neuralink, stimula electric creierul. Datele vor fi transmise wireless prin intermediul cipului, ca apoi ele să fie studiate de cercetători.

Elon Musk este considerat omul care schimbă omenirea. Dacă ne uităm la întreaga sa activitate, de până acum, a obţinut ce şi-a propus. De la PayPal, sistemul de plată online, până la Tesla şi SpaceX, cu ajutorul cărora îşi propune sa populeze alte planete şi acum, Neuralink. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici