Mark Zuckerberg va lucra de la distanţă cel puţin jumătate din anul viitor

  • CEO-ul Facebook le-a transmis angajaţilor că a descoperit beneficiile muncii de acasă: a gândit mai bine şi a stat mai mult timp cu familia.
  • Mark Zuckerberg le va permite tuturor angajaţilor să aplice pentru munca de la distanţă.
  • Sunt şi companii stricte, precum Apple şi Uber, care le impun angajaţilor ca din septembrie să fie la birou cel puţin trei zile pe săptămână.
227 afișări
Imaginea articolului Mark Zuckerberg va lucra de la distanţă cel puţin jumătate din anul viitor

Mark Zuckerberg le-a transmis angajaţilor Facebook că lucra de la distanţă cel puţin jumătate din anul viitor

Facebook oferă angajaţilor săi mai multă flexibilitate, pentru a lucra de acasă, iar liderul Mark Zuckerberg se dă ca exemplu.

CEO-ul Facebook le-a scris angajaţilor, într-un mail expediat miercuri, că intenţionează să lucreze de la distanţă cel puţin jumătate din anul viitor, a confirmat un purtător de cuvânt al companiei pentru CNN Business. Memo-ul a fost consemnat şi de Wall Street Journal.

„Am constatat că lucrul la distanţă mi-a oferit mai mult spaţiu pentru gândirea pe termen lung şi m-a ajutat să petrec mai mult timp cu familia, ceea ce m-a făcut mai fericit şi mai productiv la locul de muncă”, a scris Zuckerberg, potrivit Journal.

Miercuri, Facebook a declarat că va permite angajaţilor de la toate nivelurile companiei să aplice pentru muncă de la distanţă, dacă rolul lor în cadrul companiei le va permite acest lucru.

Angajaţii care doresc să se întoarcă la birou pot face acest lucru, dar, dacă tot s-au decis să facă acest pas, vor fi încurajaţi să petreacă cel puţin jumătate din timp la birou. Totodată, angajaţii pot petrece până la 20 de zile lucrătoare într-un an într-o locaţie îndepărtată.

De asemenea, Facebook va extinde treptat capacitatea de a lucra de la distanţă începând de săptămâna viitoare cu angajaţi care vor să se mute din Statele Unite în Canada sau oriunde din Europa sau Orientul Mijlociu.

Zuckerberg a spus anterior că se aşteaptă ca cel puţin jumătate din forţa de muncă a Facebook să fie ”de la distanţă” în următorii 10 ani.

Twitter le-a oferit angajaţilor săi opţiunea de a rămâne departe de birouri pentru totdeauna, dacă rolul lor permite acest lucru, în timp ce Google le cere lucrătorilor să aleagă între a rămâne permanent la distanţă, a reveni la birou sau a schimba locaţia de birou din septembrie anul curent.

Apple şi Uber au adoptat politici mai rigide, impunând angajaţilor să se întoarcă la biroul lor pre-pandemic cel puţin trei zile pe săptămână, începând tot din septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici