Noi tensiuni între SUA şi China. Washingtonul acuză Beijingul de mai multe atacuri cibernetice, inclusiv asupra Microsoft

  • SUA acuză activităţile cibernetice „rău intenţionate” ale Chinei.
  • Statele Unite şi aliaţii acuză China pentru atacul asupra serverelor Microsoft Exchange, care ar fi afectat cel puţin 30.000 de organizaţii, inclusiv întreprinderi, oraşe şi instituţii americane.
606 afișări
Imaginea articolului Noi tensiuni între SUA şi China. Washingtonul acuză Beijingul de mai multe atacuri cibernetice, inclusiv asupra Microsoft
SUA acuză activităţile cibernetice „rău intenţionate” ale Chinei şi pentru că desfăşoară operaţiuni de extorcare împotriva companiilor lor, dar şi pentru că le-a ameninţat securitatea, potrivit unui înalt oficial american, relatează Le Figaro.
 
Comportamentul iresponsabil al Chinei în spaţiul cibernetic nu este în concordanţă cu obiectivul său. De a apărea ca un lider responsabil. Activităţile cibernetice ale Chinei reprezintă o ameninţare serioasă pentru economia şi securitatea naţională a Statelor Unite şi a aliaţilor săi,” a spus acesta sub condiţia anonimatului.
 
Oficialul american a anunţat luni că „un grup fără precedent de aliaţi şi parteneri, inclusiv Uniunea Europeană, Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă şi NATO, se vor alătura Statelor Unite pentru a expune activităţile cibernetice rău intenţionate ale Ministerului chinez al Securităţii”. 
 
Aceştia vor acuza, în special, guvernul chinez că foloseşte hackeri pentru a efectua atacuri în întreaga lume, uneori „pentru profit personal” şi vor dezvălui 50 din tacticile, tehnicile şi procedurile lor, a adăugat acesta.
 
China, acuzată de atacul asupra Microsoft
 
Aceste atacuri ar putea avea ca scop furtul de date sau tehnologie, iar „rapoartele acuză hackeri chinezi de atacuri de tip ransomware, urmate de solicitări de răscumpărare în valoare de milioane de dolari. 
 
Atacurile „Ransomware” sau „Ransomware”, care implică criptarea datelor unei ţinte şi necesitatea banilor pentru a le decripta, sunt în creştere.
 
Statele Unite şi aliaţii acuză China pentru atacul asupra serverelor Microsoft Exchange, care ar fi afectat cel puţin 30.000 de organizaţii, inclusiv întreprinderi, oraşe şi instituţii americane. Gigantul tehnologic acuzase deja un grup de hackeri care avea legătură cu guvernul de la Beijing, numit „Hafnium”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici