Pentru deşeuri, limita nu e cerul. Resturile sateliţilor nefuncţionali trebuie curăţate de pe orbita Pământului

  • Astroscale poate curăţa resturile sateliţilor nefuncţionali de pe orbita Pământului
  • Se estimează că sunt peste 20 de mii de resturi în spaţiu
  • Experţii spun că aceste bucăţi se deplasează cu viteze de peste 27.000 km/oră
  • Un obiect a lovit Staţia Spaţială Internaţională, provocând daune braţului mecanic
358 afișări
Imaginea articolului Pentru deşeuri, limita nu e cerul. Resturile sateliţilor nefuncţionali trebuie curăţate de pe orbita Pământului

Sursă imagini: Astroscale

„Aruncă gunoiul la ELSA", ar putea fi un semn de atenţionare, în cosmos. În jurul planetei noastre se estimează că orbitează peste 20 de mii de obiecte provenite de la sateliţi dezafectaţi. Staţia Spaţială Internaţională a fost lovită zilele trecute de un astfel de obiect, care a produs o gaură în braţul mecanic.
 
„Ce s-a întâmplat cu braţul robotic canadian este un exemplu de obiect care se deplasează extrem de rapid şi poate penetra ceva din calea lui, iar asta este destul de periculos”, spune inginerul aerospaţial John Crassidis.
 
Compania Astroscale şi-a propus să rezolve această problemă.
 
„Problema resturilor din spaţiu este una dintre cele mai complexe probleme din lume şi nimeni nu încearcă să o rezolve. Pe 4 mai 2013, mi-am promis că voi găsi o soluţie până la finalul lui 2020. Am numit proiectul: 7 ani de maraton", povesteşte Nobu Okada, CEO Astroscale.
 
Proiectul ELSA-D presupune adunarea gunoiului spaţial şi distrugerea lui. Misiunea constă în două nave spaţiale: un satelit de aproximativ 175 kg şi un satelit client de 17 kg, lansate împreună. După ce strâng resturile din spaţiu, cei doi sateliţi se auto-distrug prin contactul cu atmosfera terestră.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici